Intel-CEO noemt zijn voorgangers als oorzaak Intels verslechterde concurrentiepositie

50 reacties

Intel heeft al een tijd een nieuwe chief executive officer in de vorm van Pat Gelsinger. Een paar weken terug verklaarde hij dat het bedrijf een hernieuwde focus heeft gevonden om de titel van onbetwistbare marktleider terug te pakken. In een nieuw interview met de Amerikaanse krant Axios noemt hij de topmensen die hem voorgingen als oorzaak van Intels moeilijkheden van vandaag de dag.

De chipproducent kampt namelijk nog steeds met een productietekort. Onlangs hebben we gesproken met Intels marketing- en saleshoofd Maurits Tichelman. Hij verwacht dat de tekorten pas in 2023 voorbij zullen zijn. Gelsinger noemt geen specifieke namen, maar hij verklaart dat Intel was vergeten wat voor soort bedrijf het precies was. De vorige topmensen waren vaak geen ingenieurs maar mensen met een bedrijfskundige achtergrond. Volgens de nieuwe ceo richtten ze zich te veel op opkomende marktsegmenten die nieuw voor Intel waren, waardoor het bedrijf de focus op productie uit het oog is verloren.

Hij wil dat Intel weer de taak van marktleider op het vlak van chipproductie overneemt. 'De concurrentie is bang voor ons omdat we altijd doen wat we zeggen dat we gaan doen', aldus Gelsinger. Eerder dit jaar werd bekend dat Intel de eerste klant van ASML wil worden die high-na-technieken voor euv-productie op 3 nanometer afneemt. Ook investeert het 18,5 miljard Amerikaanse dollar in zijn productiefaciliteiten in Ierland. De hernieuwde focus lijkt dus een hoop goeds te doen voor Intels concurrentiepositie en voor innovatie in de sector.

Bron: Axios

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*