HP introduceert Presence-portfolio, gericht op virtueel vergaderen

1 reactie

Nu er meer en meer mensen (deels) thuiswerken, wordt er ook meer digitaal vergaderd. Met de producten uit de HP Presence-lijn wil de fabrikant het samenwerken op afstand vergemakkelijken: enerzijds zijn de HP Presence Meeting Space Solutions gericht op vergaderruimten van verschillende formaten. Anderzijds introduceert het bedrijf een notebook en een all-in-one-pc die over allerlei Presence-features beschikken. 

HP Presence Meeting Space Solutions

De HP Presence Meeting Space Solutions bestaan uit een pakket aan combineerbare opties van hardware en diensten, dat aangepast kan worden in functie van de grootte van de vergaderruimte. Elke kit bevat een HP Presence Mini PC, een HP Presence Control Center en bevestigingsmateriaal. Door het gebruik van kleurgecodeerde kabels en een gedetailleerde handleiding moet het eenvoudig zijn om het systeem op te zetten.

De verschillende opties bestaan uit:

  • HP Presence Mini Conferencing PC: een krachtige mini-pc met HP Wolf Security for Business en geïntegreerd management.
  • HP Presence Control (Plus): een intelligent controlepaneel met adaptieve AI-audio van Bang & Olufsen dat het leiden van een vergadering moet vereenvoudigen. De reguliere variant is gericht op kleinere ruimtes, de Plus-variant is geschikt voor middelgrote tot grote vergaderruimten. Om meer mensen controle te bieden, kunnen er tot drie toestellen tegelijkertijd worden gebruikt.
  • HP Presence See 4K AI Camera: deze slimme camera richt zich naar de vloer wanneer hij is uitgeschakeld, zodat gebruikers er zeker van kunnen zijn dat hij uit staat. 
  • HP Presence Audio Video Bar: voor grotere vergaderruimtes die meer audio en video vereisen, combineert ook dit apparaat Bang & Olufsen-audio met een intelligente camera. Wanneer er geen video wordt gebruikt, sluit de privacy-shutter en schakelt de camera uit. 
  • HP Presence Hub & HP Presence Talk Satellite Microphones: dankzij deze uitbreiding kunnen er tot twee extra microfoons worden aangesloten, waardoor iedereen in grote ruimtes kan worden gehoord.

PC’s met HP Presence

Naast de Presence-oplossingen die specifiek voor vergaderingen zijn bedoeld, heeft HP twee pc’s onthuld met allerlei handige features op zowel het gebied van audio als van video. De nieuwe line-up bestaat uit de HP Elite Dragonfly Max-notebook en HP EliteOne 800 G8 All-in-One.

Zo beschikken de camera's van beide systemen over slimme verlichting, die automatisch wordt bijgestuurd op basis van het omgevingslicht. Door de AI-gebaseerde geluidsonderdrukking moeten ongewenste achtergrondgeluiden worden weggefilterd, inclusief die van de gesprekspartner. HP Clear Voice gebruikt dan weer AI om gedempte stemmen te identificeren, zodat er microfoonversterking kan worden gebruikt om hoorbaar te zijn tijdens een vergadering - ook wanneer men een masker draagt. 

Verder kunnen gebruikers kiezen hoe ze in beeld worden gebracht: HP Auto Frame richt de camera op de gebruiker en houdt hem in beeld, zelfs als hij opstaat om zijn benen te strekken. De drie modi bestaan uit alleen hoofd, hoofd en schouders of bovenlichaam. Ook het stemvolume wordt automatisch aangepast, zodat er ongeacht de positie van de gebruiker een consistent geluidsniveau wordt gehanteerd.

Prijzen en beschikbaarheid

De HP Elite Dragonfly Max en HP EliteOne 800 G8 AiO moeten beschikbaar zijn in de loop van november, de HP Presence Meeting Space Solutions worden in de lente van volgend jaar verwacht. HP heeft geen informatie verschaft op het gebied van prijzen.

Bron: HP

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*