Dbrand komt met nieuwe custom PS5-zijpanelen na klacht van Sony

13 reacties

Enkele dagen geleden heeft Dbrand de verkoop van zijn custom zwarte PS5-panelen, de zogenoemde Darkplates, stopgezet. Sony heeft namelijk met juridische stappen gedreigd, omdat de Canadese fabrikant naar eigen zeggen inbreuk maakt op een patent van het ontwerp van de zijpanelen. Dbrand is echter niet bij de pakken blijven neerzitten, inmiddels heeft het bedrijf de Darkplates 2.0 onthuld.


Van links naar rechts: de zijpanelen van de PS5, gevolgd door de Darkplates en Darkplates 2.0.

Door een nieuw design te gebruiken wil Dbrand toekomstige claims vermijden. Men verwacht wel dat Sony niet tevreden zal zijn, al zou er nu geen juridische grond zijn voor een potentiële aanklacht. Zo is de vorm van de tweede generatie aangepast, daarnaast zijn er uitsparingen om de console van meer lucht te kunnen voorzien. Laatstgenoemde moet helpen om de temperatuur van de onderdelen te verlagen.

Gebruikers kunnen naast zwart nu ook kiezen voor retrogrijs en wit, alsook een extra skin die de voorkant van de console bedekt. Wie meer personalisatie wenst, kan het linker- en rechterpaneel uitrusten met afzonderlijke ledstrips - met keuze uit negen verschillende kleuren per stuk. De Darkplates 2.0 wisselen van eigenaar voor 59 dollar, gevolgd door 10 dollar voor de extra skin en nog eens 5 dollar per extra ledstrip (maximaal twee stuks). Ze zijn beschikbaar via pre-order, de huidig bestelbare batch wordt naar verwachting in januari verzonden. 

Bronnen: Dbrand, Dbrand (Reddit)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*