Asus onthult Z690-moederborden voor Intel Alder Lake-CPU’s op 27 oktober

1 reactie

Naast MSI, heeft nu ook Asus informatie gelost over het releaseschema van Intels aankomende Alder Lake-S-processoren. De fabrikant heeft namelijk een countdown voor de onthulling van zijn next-gen moederborden en andere gamingaccessoires gepost, die afloopt op 27 oktober (19 uur Nederlandse tijd). Dit tijdstip wordt ook vermeld op een vermeend Intel-document, dat eerder deze week is opgedoken.

Inmiddels heeft het bedrijf nieuwe borden uit verschillende productlijnen geteased op Twitter, waaronder ProArt, Prime, Strix en TUF. Terwijl de Z690-chipset noch de Alder Lake-cpu’s specifiek bij naam worden genoemd, kan er duidelijk Z690 afgelezen worden op bepaalde modellen. Daarnaast vermeldt de ProArt-tweet het gebruik van ddr5, wat wijst op de volgende generatie Intel Core-processoren. Het beeldmateriaal onthult niet bijzonder veel informatie, we zullen dan ook moeten wachten op de introductie van volgende week. 

Het ziet er in ieder geval naar uit dat Asus aan een brede Z690-line-up werkt, wat niet bepaald een verrassing is bij een nieuwe generatie processoren. Een maand geleden heeft de fabrikant 16 verschillende modellen geregistreerd bij de Euraziatische Economische Commissie, daarnaast zijn begin deze maand enkele sku’s verschenen bij een Canadese winkel. 

Bronnen: Asus (1), (2), (3), (4)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*