Foto's Z690 Aorus Xtreme met 10GbE, tweemaal PCIe 5.0 en DDR5 met cover

7 reacties

Nu van onder andere Intel bestanden gedeeld zijn met 4 november als datum voor de lancering van de twaalfde generatie Core-processors blijft er informatie openbaar komen. Asus en MSI hebben al verschillende teasers gedeeld, en na een onscherpe foto van een verpakking van de Z690 Elite AX zijn de eerste beelden van Gigabyte's vlaggenschip, de Z690 Xtreme, op het internet geplaatst. Er zou ook een Waterforce-model van ditzelfde bord komen met geïntegreerd monoblock.

 


De Gigabyte Aorus Z690 Xtreme.

De Z690 Xtreme krijgt ondersteuning voor ddr5 op minimaal 4800MT/s, en pcie 5.0. De geheugensloten zijn bedekt met een cover, wellicht voor verbeterde koeling aangezien bij ddr5 de vrm's op de ram-modules zelf geplaatst worden in plaats van op het moederbord.

Van de drie pcie-sloten zijn de bovenste twee verbonden op pcie 5.0-snelheden, indien beide gebruikt worden is dat op x8-bandbreedte. Het onderste slot is pcie 3.0 x16. De connectiviteit bestaat uit 2,5 gigabit Ethernet met een Intel-nic en 10Gb via de Marvell AQC113C. Verder is er Thunderbolt 4 met ondersteuning voor 5K-videoverzending op 60 hertz. Voor opslag zijn er drie m.2-sloten, er is een usb-c-header voor het voorpaneel en de cpu krijgt voeding via twee 8-pins eps-connectors, naast de primaire voedingsplug die een kwartslag geroteerd op het bord gemonteerd is.


De Gigabyte Aorus Z690 Master, die een week geleden gedeeld werd.

 

Bron: VideoCardz

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*