ASML leverde in derde kwartaal 67% meer EUV-chipmachines en haalt uitstekende cijfers

1 reactie

ASML heeft zijn kwartaalcijfers bekendgemaakt. Het bedrijf heeft uitstekend gepresteerd in het derde kwartaal, met een omzet van ruim 5,2 miljard euro en een nettowinst van meer dan 1,7 miljard euro. Ook niet onbelangrijk was het gestegen aantal bestelde lithografiemachines met euv-mogelijkheden.

Het totale aantal bestellingen heeft voor een bedrag van 6,2 miljard euro gezorgd, en de euv-machines alleen zijn al goed voor 2,9 miljard euro hiervan. 54% van alle verkochte lithografiemachines waren euv-machines, terwijl dit in het tweede kwartaal nog 49% was. In totaal zijn er 15 extreme ultraviolet-machines verkocht, 67% meer dan de 9 stuks in het tweede kwartaal. 61% van alle verkochte machines zullen worden ingezet voor de productie van logica-chips, de overige 39% is voor geheugenproductie. De nieuwe Twinscan NXE:3600D zit steeds vaker bij de lijst, deze machine is geschikt voor euv-chips op 5nm- en 3nm-nodes en kan 160 wafers per uur belichten.

Aan het eind van dit jaar wil het bedrijf een groei van 35% hebben doorgemaakt ten opzichte van het jaar ervoor. Dat betekent dat het vierde kwartaal qua omzet gelijk moet zijn ten opzichte van het afgelopen kwartaal. ASML mikt op een omzet van 5 miljard euro.

Bron: ASML

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*