Microsoft viert 20e verjaardag Xbox met knipoog naar originele Xbox 360-thema

3 reacties

In aanloop naar de 20e verjaardag van Xbox tovert Microsoft de startpagina van xbox.com om naar het klassieke Xbox 360-thema 'Blades', zo spot VG247. Het gaat alleen om de startpagina zelf, die in de stijl van het originele Xbox 360-gebruikersinterface gemaakt is. Wanneer de gebruiker doorklikt, bijvoorbeeld naar een verkooppagina, is het standaard xbox.com-thema weer te zien.

Het Blades-thema verzorgde vanaf de release van de Xbox 360 in november van 2005 zo'n drie jaar het dashboard voor de console. De gebruikersinterface werd getypeerd door de relatief lompe tabbladen waar gebruikers lineair doorheen moesten bladeren. In november van 2008 werd het klassieke dashboard omgeruild voor de 'New Xbox Experience'. 

Microsoft viert komende maand 20 jaar Xbox, aangezien de originele Xbox-console op 15 november 2001 in de Verenigde Staten op de markt verscheen. De spelcomputer werd uitgebracht als reactie op de in 1999 aangekondigde PlayStation 2, het vervolg op de uiterst succesvolle eerste PlayStation. Vermoedelijk blijft de betreffende viering van twee decennia Xbox niet bij een simpel nieuw thema op de website.

Bronnen: VG247, afbeelding via Microsoft


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Microsoft Xbox 360 System

Microsoft Xbox 360 System

  • Xbox 360
Niet verkrijgbaar
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*