Sony-patent: gamelivestream waarin kijkers spelers kunnen verbannen, eventueel tegen betaling

16 reacties

Sony patenteert een technologie waarbij kijkers van een livestream kunnen stemmen voor het verwijderen van spelers uit een online game, zo ontdekt Kotaku.  Het systeem is bedoeld om kijkers de mogelijkheid te bieden om griefers, kwaadwillende spelers die de game voor anderen verpesten, uit een game te verwijderen. Het stemproces kan verder beïnvloed worden door het niveau van de vaardigheden van de kijker en of hij eventueel een betaling heeft uitgevoerd. Uiteraard is een patent nog geen garantie dat Sony de technologie ook daadwerkelijk wil gebruiken in een livestreamservice.

Het patent werd in 2020 ingediend en is deze week goedgekeurd door het United States Patent and Trademark Office. Kijkers kunnen als het aan Sony ligt tijdens een livestream stemmen voor het verwijderen van een speler uit de op dat moment uitgezonden game. Als 60 procent van de kijkers een speler wegstemt, wordt diegene automatisch uit de game getrapt. Een stem van een kijker met goede vaardigheden in de betreffende game weegt daarbij zwaarder dan de stem van een noob.

Een kijker kan ook een vooraf bepaald bedrag betalen om ogenschijnlijk direct een speler te verwijderen uit de game. Het is niet duidelijk of het om echte valuta gaat of eventuele platform-specifieke tokens. Statistieken als speeltijd, score en achievements van de speler worden eventueel op het scherm getoond. Op deze manier zegt Sony de kijker te willen informeren over de kwaliteiten van de speler. 


Een illustratie van hoe het stemproces zou verlopen. Afbeelding via United States Patent and Trademark Office 

Bronnen: Kotaku, (patent)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*