Test en Win een van de vijf Sharkoon Elite Shark-behuizingen: Ruimte en koeling voor high-end systemen

0 reacties

Het bouwen van een pc omvat meer dan het selecteren van de basisonderdelen zoals een processor, videokaart en moederbord: het draait ook om de looks. Ga je voor een zakelijk systeem en hou je het bij een eenvoudige kast, of wil je juist een statement maken met je keuze? Een van de meest opmerkelijke kasten die de afgelopen tijd zijn geïntroduceerd, is de Sharkoon Elite Shark CA700. Dit is een kast die een krachtige look heeft meegekregen en een nieuw stadium inluidt voor dit merk.

De Elite Shark CA700 is een kast die bedacht is voor veeleisende gebruikers die hun hardware een perfecte airflow willen bieden. Door een goede airflow kan je hardware optimaal presteren. De Elite Shark CA700 is dan ook een prima behuizing om te kiezen als je je hardware graag regelmatig kietelt.

De ELITE SHARK CA700 is een kast die bedacht is voor veeleisende gebruikers, die hardware een perfecte airflow willen bieden. Door een goede airflow kun je profiteren kan je hardware optimaal presteren. De ELITE SHARK CA700 is dan ook een prima behuizing om te kiezen als je er van houdt om je hardware regelmatig te kietelen.


17 kg zwaar

Sharkoon ken je van de vele producten die het merk voor computerliefhebbers op de markt brengt. Het biedt een enorm assortiment: van muizen tot voedingen, muismatten, stoelen en nog veel meer. Behuizingen vind je ook in het assortiment, waarbij de Elite Shark CA700 het onbetwiste topmodel is. Met deze kast stapt het merk in een compleet nieuw en luxer segment waarin het veeleisende en kritische kopers voor zich wil winnen.


Dat zie je direct als je de behuizing voor je ziet staan en aanraakt. De kast wordt in een enorme doos geleverd en je bent er wel even mee bezig om die naar je kamer te brengen. Het dikke metaal van de behuizing zorgt er direct voor dat je het gevoel hebt dat dit een kast is die bedoeld is om je apparatuur een veilige plek te geven.

Een kast als de Elite Shark CA700 is bedoeld voor mensen die graag hun nieuwe build willen showen. Het zal je dan ook niet verbazen dat in de doos een glazen zijkant wordt meegeleverd waarmee je het binnenwerk kunt laten bewonderen. De behuizing is zwaar en dat zie je ook aan de enorme doos waarin hij geleverd wordt. De kast zelf weeg 17 kilogram.

2x360mm

De behuizing biedt ruimte aan moederborden tot en met het ATX-formaat. Daarnaast kun je er twee 3,5 inch grote harde schijven en zes 2,5 inch grote drives in kwijt. Het punt waar de Elite Shark CA700 écht mee excelleert, is de koeling. Je kunt er maximaal twee 360mm-radiatoren in verwerken. Op deze manier kun je eenvoudig je systeem koel houden. Wil je juist aan de slag met standaardfans, dan hoef je niet te treuren: je kunt er maximaal acht (!) monteren en standaard heeft de Elite Shark CA700 er al vijf aan boord.

2x360mm

De behuizing biedt ruimte aan moederborden tot en met het ATX-formaat. Daarnaast kun je er twee 3,5 inch harde schijven en zes 2,5 inch drives in kwijt. Waar de ELITE SHARK CA700 écht excelleert is op het vlak van koeling. Je kunt er maximaal twee 360mm radiatoren in verwerken. Op deze manier kun je eenvoudig je systeem dus koel houden. Wil je juist aan de slag met standaard fans, dan hoef je niet te treuren: je kunt er maximaal acht (!) monteren en standaard heeft de ELITE SHARK CA700 er al vijf aan boord.


Op je nu een AiO-gebruikt of een custom setup: het past in de CA700. 

Wil je een custom-waterkoeler toepassen, dan is dit uiteraard ook mogelijk. Je kunt de pomp of het reservoir op de bodem monteren, of naast de moederbordtray. Je kunt je videokaart ook verticaal monteren.

Videokaart verticaal

Sharkoon levert twee frames mee bij de Elite Shark CA700; eentje voor een kaart met een breedte van twee slots en eentje voor de dikkere modellen die drie slots in beslag nemen. In de verpakking wordt zelfs een PCIe 4.0 x16-kabel van hoge kwaliteit meegeleverd. Dit is ook weer een van de punten waaraan je merkt dat Sharkoon met de gebruiker meedenkt. Er is ruimte voor gpu’s met een maximale lengte van 47,5cm.

In de praktijk

De kast op de foto is voorzien van een Intel Rocket Lake-systeem. De basis wordt gevormd door een Intel Core i7 11700K op een ASrock Z590 PG Velocita-moederbord. Dat moederbord biedt naast een optimale werkplek voor de processor in totaal drie M.2-aansluitingen voor ssd’s.

 


Je hebt de ruimte om aan je build te werken.

Om het systeem koel te houden, is gekozen voor een Noctua-koeler. Met deze forse koeler zie je direct dat er meer dan voldoende ‘headroom’ is voor een flinke koeling. Tijdens het bouwen valt op dat de voeding op een handige plek in het binnenwerk is geplaatst. Waar je gewoonlijk enorm moet rommelen om de modulaire kabels op een voeding te monteren, kun je er in de CA700 makkelijk bij. Zowel aan de zijkant als de voorkant van het moederbord vind je gaten waarmee je ervoor kunt zorgen dat je de bekabeling zoveel mogelijk uit het zicht krijgt.

 


De voeding is makkelijk toegankelijk.

De kast is in eerste instantie vrijwel helemaal leeg. Dat komt de flexibiliteit van je build ten goede. Je kunt ervoor kiezen om ruimte te laten voor een verticaal gemonteerde videokaart van twee of drie slots breed. Als je voor die laatste optie gaat, is er iets minder ruimte over en moet je een ander frame monteren. Kies je voor een kaart met een dikte van twee slots, dan passen insteekkaarten van standaardhoogte in het frame.


Sharkoon heeft een rgb-hub ingebouwd.

Op de achterplaat vind je een hub voor de rgb-fans die al zijn ingebouwd. Je kunt ze willekeurige patronen uit laten voeren via de controller, maar kunt ze ook aansturen via de rgb-functionaliteit van je moederbord. De fans worden standaard via een rgb-header van je moederbord aangestuurd; de voeding verloopt via een molex-kabel.


De stoere inbusschroeven zijn kenmerkend voor de Elite Shark

Wanneer je de behuizing uit de doos haalt, valt op dat de zijpanelen nog niet zijn gemonteerd. Dat zorgt ervoor dat je tijdens het bouwen niet wordt belemmerd. Ook het metalen paneel dat aan de voorkant moet worden gemonteerd, ontbreekt, net als het paneel dat aan de bovenkant moet worden gemonteerd. Deze worden vastgezet met grote inbusschroeven, net als het glazen en metalen zijpaneel. Gelukkig heeft Sharkoon voldoende ruimte gelaten, zodat de kabels zonder al te veel moeite achter het moederbord uit het oog kunnen worden onttrokken. 

Sharkoon maakt je systeem compleet

Om een systeem te bouwen, heb je naast een behuizing, moederbord, processor, geheugen en ssd nog meer hardware nodig. Naast behuizingen biedt Sharkoon veel mogelijkheden om je systeem helemaal compleet te maken.

Stille voeding: Sharkoon SilentStorm Cool Zero

Dit systeem is voorzien van een Sharkoon SilentStorm Cool Zero. Deze voeding biedt 850W vermogen en is uitgerust met Japanse condensators, bestand tegen een temperatuur van 105 graden Celcius. De voeding voldoet aan de hoogste standaarden. Dat zie je terug aan de 80 PLUS Gold-certificering. De voeding wordt koel gehouden door een 13,5cm grote fan die is uitgerust met een vloeistoflager waarmee een jarenlange muisstille werking is gegarandeerd.

 

Bijzonder is dat de koeling is te configureren. Je kunt ervoor zorgen dat de fan na het uitschakelen nog een minuutje doordraait. Zo ben je er zeker van dat de componenten goed afkoelen als het systeem wordt uitgeschakeld. In de Zero RPM-mode blijft de fan zelfs helemaal uitstaan.

Trefzeker toetsenbord: Skiller SGK3 White

Dit is misschien wel een van de beste toetsenboren die je op dit moment kunt aanschaffen. De Kailh Red-switches zorgen ervoor dat je geen game meer kunt verliezen. De switches zijn stil en daardoor is dit toetsenbord de beste keuze voor andere toepassingen dan gaming.

Ook professionals zullen het comfort weten te waarderen. De switches hebben een drukkracht van maar 50 gram nodig en na slechts 1,9mm indrukken wordt een toets al geactiveerd.


 De Skiller SGK3 wordt geleverd met een extra toetsenset, zodat je de looks naar je eigen hand kunt zetten. Zoals je bij een modern gaming-toetsenbord mag verwachten, is de Skiller SGK3 voorzien van rgb-verlichting.

63 gram: Light² 180

De Light² 180 is wellicht een van de meest opmerkelijke producten uit het assortiment van Sharkoon, Deze muis is ontwikkeld voor alle gamers die op zoek zijn naar een lichte, maar nauwkeurige muis. Het gewicht is beperkt gebleven tot slechts 63 gram. In de doos vind je naast de muis ook reservevoetjes en een extra achterkant. Standaard heeft de muis een open achterkant. Wil je liever een gesloten exemplaar, dan is dat geen probleem: die wordt meegeleverd. Ondanks het lage gewicht is de Light² 180 voorzien van een nauwkeurige sensor. De optiek biedt 12.000dpi en kan via de speciale dpi-schakelaar op de muis worden aangepast. De muis biedt verder zes programmeerbare toetsen en rgb-verlichting.

Duik in het geluid: Skiller SGH30

Dit is een headset die nu eens niet aanvoelt als een helm. De Skiller SGH30 van Sharkoon is een model met gesloten oorschelpen. Je sluit hem aan via USB en profiteert dan van virtueel 7.1 surround. De flexibele hoofdband en de zachte oorkussens zorgen voor optimaal comfort. Een van de vele pluspunten van de Skiller SGH30 is de enorm lange kabel: deze is 240cm lang. Een vreugdedansje uitvoeren terwijl je je headset draagt is dus geen enkel probleem.

Test en Win een Sharkoon ELITE SHARK CA700

Er zijn vijf Sharkoon ELITE SHARK CA700’s beschikbaar voor de bezoekers van Hardware Info om te testen. Het is de bedoeling dat je een mooie uitgebreide productervaring maakt over je build. De ELITE SHARK CA700 is een behuizing die geschikt is voor een krachtig systeem. Ben jij een veeleisende gebruiker en durf je deze challenge aan? Reageer dan snel. Je kunt meedoen tot 25 oktober 2021 08:00 uur. Klik op deze link om deel te nemen

Bron: Sharkoon


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Sharkoon Elite Shark CA700 Window White

Sharkoon Elite Shark CA700 Window White

  • Venster

€ 394,95

2 winkels
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*