AMD Barcelo-APU's dragen nog Ryzen 5000-naamgeving: opvolgers van Lucienne?

0 reacties

AMD lijkt bijna de opvolger voor de Cezanne-apu's gereed te hebben. Deze generatie kennen we als Rembrandt en moet gebruikmaken van Zen 3+, RDNA 2 en (lp)ddr5. Ze zouden een stuk krachtiger te worden dan de Cezanne-apu's dankzij twaalf RDNA 2-cores voor de geïntegreerde gpu. Volgens geruchten wordt er ook gewerkt aan een andere, minder krachtige reeks genaamd Barcelo. Nieuwe aanwijzingen bevestigen dit.

De op Twitter actieve dataminer ExecutableFix is met vrijwel al zijn bevindingen tot nu toe erg accuraat gebleken. Hij lijkt zijn details uit driverinformatie te halen, en nu schrijft de Twitteraar dat AMD werkt aan verschillende Barcelo-chips voor laptops. Het gaat om de Ryzen 7 5825U en om de Ryzen 5 Pro 5675U. Het U-suffix geeft aan dat het laptopprocessors zijn. Omdat de één een Pro-tussenvoegsel heeft en de andere chip niet kunnen we ervan uitgaan dat er minstens vier chips in ontwikkeling zijn: een Ryzen 7 5825U-apu in de Pro- en in de non-Pro-lijn, en een Ryzen 5 5675U in de Pro- en non-Pro-lijn.

Opvallen genoeg houdt AMD vast aan de Ryzen 5000-naamgeving, net als de Cezanne-chips. Omdat het nieuwe chips zijn lijkt het een refresh te zijn van Cezanne, net zoals Lucienne een refresh was van Rembrandt. Lucienne is de chip die in sku's zoals de Ryzen 7 5700U en de Ryzen 5 5500U is terechtgekomen. Hierdoor bestaan de Ryzen 5000-laptopprocessors uit twee verschillende chips, wat voor nogal wat onduidelijkheid kan zorgen. Voor de Cezanne-refresh lijkt dus een minder onduidelijke naamgeving aangehouden te worden.

Bron: ExecutableFix (Twitter)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*