Microsoft rolt fix uit voor prestatieproblemen AMD Ryzen-CPU’s in Windows 11

10 reacties

Begin deze maand schreven we over de verhoogde L3-latency van AMD Ryzen-processoren in Windows 11, die na de eerste Patch Tuesday nog verder zijn opgelopen. Waar AMD alvast een driverupdate voor Ryzen-moederborden heeft uitgebracht die een ander probleem (CPPC2-bug) moet verhelpen, heeft Microsoft inmiddels ook een fix uitgebracht voor de verhoogde latency.

Windows 11-build 22000.282 (patch KB5006746) is per direct beschikbaar als cumulatieve update en verhelpt niet minder dan 64 verschillende problemen, de volledige releasenotes vind je terug op de website van Microsoft. De beschrijving voor AMD-processoren luidt als volgt: “Addresses an L3 caching issue that might affect performance in some applications on devices that have AMD Ryzen processors after upgrading to Windows 11 (original release).”

Aangezien het om een optionele update gaat, dienen gebruikers deze handmatig te installeren. Je kunt de patch downloaden door naar Windows Update te navigeren via het instellingenmenu en op ‘naar updates zoeken’ te klikken. KB5006746 kan ook handmatig worden gedownload via de Microsoft Update-catalogus (link).

 

Bron: Microsoft

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*