32-core AMD Threadripper Pro-CPU gespot in Geekbench: sterke singlecore prestaties

5 reacties

Er circuleren al enkele maanden geruchten over Chagall, AMD’s Threadripper-processoren met de Zen 3-architectuur. Aanvankelijk werden ze in de zomer van dit jaar verwacht, begin deze maand werd dan weer gesproken van een release in het begin van volgend jaar. Volgens de Twitteraar ExecutableFix ziet het er naar uit dat de hedt-varianten niet worden uitgebracht, de Pro-sku’s voor workstations zouden wel nog op de markt komen.

Laatstgenoemde lijkt bevestigd te worden door een opgedoken Geekbench 5-resultaat van de Threadripper Pro 5975WX. De 32-koppige chip is getest op het Cloudripper CGL-platform (Chagall), in combinatie met 128 GB aan werkgeheugen. De database meldt een basiskloksnelheid van 3,6 GHz, die volgens Videocardz oploopt tot 4,5 GHz.


Dankzij deze snelheden heeft de cpu een singlecore-score van 1.686 punten behaald, een uplift van 33,8 procent in vergelijk met zijn voorganger, de 3975WX. Daarnaast evenaart hij de score van de 5950X (1.657 punten), die eveneens gebruikmaakt van Zen 3-cores. De 5975WX presteert ook beter dan de 3975WX wanneer alle 64 threads worden ingeschakeld, al loopt de voorsprong terug tot 9,4 procent. 

Bronnen: Geekbench, ExecutableFix (Twitter), cpu-monkey, Videocardz

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*