Intel's matige kwartaalcijfers zorgen voor daling aandelenprijs van 9%

12 reacties

Intel heeft de kwartaalcijfers over de afgelopen 13 weken gepresenteerd, waaruit blijkt dat aan de gemengde verwachtingen werd voldaan. De omzet steeg vergeleken met vorig jaar vijf procent tot $18,1 miljard en vooral de pc-divisie had het moeilijk. Deze daalde met twee procent wat gedeeltelijk te wijten is aan de lagere verkoopcijfers van laptops. De gestegen verkopen van Rocket Lake konden dit niet compenseren. De grootste boosdoeners zijn echter de instortende modem-afdeling en het feit dat Apple voor de iPhones niet meer afhankelijk is van Intel. Zonder deze gebieden zou de groei met 9 procent op hetzelfde niveau gebleven zijn.

De datacenterdivisie deed het goed door betere verkoopcijfers en hogere verkoopprijzen voor Ice Lake-SP. Ook de relatief kleine onderdelen Mobileye en IOT genereerden meer omzet en winst.

Van de totale nettowinst die 6,8 miljard dollar bedraagt is 1,7 miljard gevolg van winst op beleggingen. Vorig jaar bedroeg de winst 4,3 miljard Amerikaanse dollar. Voor het laatste kwartaal verwacht Intel eenzelfde beeld. Geen omzetgroei, lagere marges en daardoor lagere winsten. Volgend jaar zullen de kapitaaluitgaven toenemen van 19 tot 25 à 28 miljard USD met wederom lagere marges en winst.

Meteen na deze bekendmakingen daalde de aandelenprijs tot een min van 9%. Ceo Pat Gelsinger probeert de pijn iets te verzachten met de volgende uitspraak: "We are still in the early stages of our journey, but I see the enormous opportunity ahead, and I couldn’t be prouder of the progress we are making towards that opportunity."

Bron: ComputerBase

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*