Intel's ControlFlag Debugging Tool gebruikt AI om code op te schonen

5 reacties

In 2020 toonde een onderzoek aan dat de ICT-industrie naar schatting 2 biljoen USD heeft uitgegeven aan softwareontwikkeling in verband met foutopsporingscode. Uit het onderzoek bleek ook dat 50 procent van het IT-budget alleen werd besteed aan het debuggen van code. Intel hoopt die cijfers te veranderen door zijn ControlFlag-tool open-source te maken.

ControlFlag is een hulpmiddel dat is aangedreven door ai en gemaakt is om bugs in computercode te detecteren met behulp van machine learning. De software die vorig jaar ontwikkeld was, is in staat om honderden softwarefouten te lokaliseren. Dankzij de machine learning-technieken kan het codeerafwijkingen vinden, de tijd die nodig is voor het debuggen verminderen en de kwaliteit en beveiliging van systemen verbeteren.

Intel heeft ControlFlag open-source gemaakt om ontwikkelaars de kans te geven om deze technologie te verbeteren. ControlFlag is aan het begin al getest op open-source softwaresystemen. In het meest recente gebruik was ControlFlag in staat om honderden latente defecten met betrekking tot geheugen en mogelijke systeemcrashes in propriëtaire software op productieniveau te identificeren.

Justin Gottschlich, Directeur ai en oprichter van Machine Programming Research bij Intel Labs:
"ControlFlag werkt met elke programmeertaal met besturingsstructuren en maakt gebruik van het opkomende concept van semi-trust om zelf-gecontroleerd leren te gebruiken, waardoor het kan leren van ongelabelde broncode. Naarmate nieuwe gegevens worden geïntroduceerd, evolueert het om zichzelf beter te maken en vereist minimale handmatige inspanning"

De bedoeling van ControlFlag is om software robuuster en minder omslachtig in onderhoud te maken. Het is ook bedoeld om de prestaties van de software op een hoog niveau te houden zonder enige beveiligingsproblemen. Omdat er minder tijd nodig is om fouten te debuggen, hoopt men dat alle bespaarde tijd zal worden besteed aan het versnellen van technologische vooruitgang.

Bron: Intel ControlFlag (GitHub)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*