Huawei voorziet slimme Watch GT3 van HarmonyOS en accuduur van tot 14 dagen

19 reacties

Huawei heeft de Watch GT3 onthuld, een smartwatch die beschikbaar zal zijn met twee schermformaten. Zijn voorgangers draaiden nog op Android, maar de GT3 maakt gebruik van HarmonyOS.

Huawei heeft HarmonyOS afgelopen zomer aangekondigd en moet op alle vlakken een alternatief vormen voor andere mobiele besturingssystemen — ook voor smartwatches dus. Beide varianten hebben een amoled-display, de resolutie is nog niet bekend. Je kunt kiezen voor wijzerplaten van 46 mm en 42 mm, waarvoor een polsomtrek van respectievelijk 140 tot 210 mm en 130 tot 190 mm geschikt is. De grotere versie kan bij 'normaal gebruik' 14 dagen op één accuduur (8 dagen bij intensief gebruik), de versie met het scherm van 42 mm overleeft het ongeveer 7 dagen (of 4 dagen bij intensief gebruik).

Hij wordt aangestuurd door Arm Cortex-M-cores, hoewel het niet duidelijk is om hoeveel cores het gaat en om welk ontwerp het precies zijn. Verder heeft hij 32 MB werkgeheugen en 4 GB opslaggeheugen. Verder heeft hij alle denkbare sensoren, waaronder een accelerometer, gyroscoop, geomagnetische sensor, optische hartslagsensor, luchtdrukmeter, thermometer en een geïntegreerde microfoon. Ook je zuurstofdruk kan de hele dag door worden gemonitord, en er is een geïntegreerde hardloopcoach, fiets- en zwemhulp, yogameter.

De wijzerplaat kun je gemakkelijk vanuit het besturingssysteem aanpassen. Hij maakt uiteraard gebruik van Huwei's eigen HarmonyOS, maar je kunt hem via Bluetooth ook verbinden met Android- en iOS-apparaten. De voorkant van de horlogekast is van roestvast staal, maar de achterkant is van plastic. De grote versie zal alleen beschikbaar zijn in het zwart en in staalkleur, de 42mm-versie komt ook in het goud op de markt. Over prijzen en beschikbaarheid hebben we nog geen informatie, maar wel zijn ze al te pre-orderen in het Verenigd Koninkrijk. Ook weten we dat ze op den duur in Europa op de markt gebracht zullen worden.

Bron: Huawei

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*