GTA Trilogy-remaster biedt flinke grafische verbeteringen

34 reacties

Rockstar Games heeft de geremasterde versies van drie Grand Theft Auto-games officieel beschikbaar gemaakt. Om precies te zijn gaat het om Grand Theft Auto III (oorspronkelijk uit 2001), GTA: Vice City (2002) en GTA: San Andreas (2004). De ontwikkelaar heeft flink wat grafische verbeteringen doorgevoerd, en dat is goed te zien.

Het internet druppelt al vol met directe vergelijkingen tussen de oude en nieuwe games. De op Twitter actieve streamer Vinewood Motors heeft een rechtstreekse vergelijking van de skyline van San Andreas geplaatst. Waar het origineel nog maar weinig contrast bood tussen de verschillende gebouwen kun je nu zelfs bij sommige gebouwen naar binnen kijken. Ook kun je tussen de bebouwing door kijken, zonder dat het beeld korrelig wordt.

De Twitteraar Ben (@Videotech) heeft een flink aantal locaties vereeuwigd en toont evenals in veel games een veel uitvoeriger gebruik van textuur en licht. Onlangs ging het nieuws dat de systeemvereisten zelfs zwaarder zouden worden dan die van GTA 5, dit blijkt inderdaad te kloppen. Het voordeel van de extra mogelijkheden is duidelijk te zien. Verder laten de Twitterkanalen GTA News (niet officieel) en The Trilogy grote verbeteringen zien.

Bronnen: Vinewood Motors (Twitter), Videotech (Twitter), GTA News (Twitter), The Trilogy (Twitter)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*