Galax publiceert meer details over voor Lego geschikte DDR5-modules

0 reacties

Galax heeft onlangs ddr5-modules met een opmerkelijk ontwerp onthuld, je kunt er namelijk Legoblokjes bovenop bevestigen. Veel details hadden we echter nog niet, behalve dat elke module een capaciteit van 16 GB heeft en op een snelheid van ddr5-4800 draait. De fabrikant heeft nu meer informatie op zijn WeChat-pagina (ook wel Weixin in het Chinees) gezet.

Naast dat ze een snelheid van 4800 MT/s bieden is nu bekend dat ze cas-timings van 36-36-36-76 hebben en werken op een spanning van slechts 1,1 volt. De snelheid en de spanning zijn de minimale vereisten voor ddr5, maar mede doordat de Legoblokjes hand in hand lijken te gaan met beperkte koelmogelijkheden zullen de modules erg zuinig zijn.

In Aida64 bereikten de modules een leessnelheid van 69365 MB/s en een schrijfsnelheid van 68413 MB/s — dat is zo'n beetje het snelste van wat ddr4 momenteel te bieden heeft, maar tegelijkertijd werken de ddr5-modules op een lagere snelheid en maakt ddr5 in theorie een hogere opslagcapaciteit mogelijk. De latency is gemeten op 86,3 nanoseconden.

Galax zegt bij de introductie van Alder Lake-S meer details te gaan onthullen. Hoogstwaarschijnlijk wordt dit de eerste processorgeneratie waar je losse ddr5-latjes voor kunt aanschaffen.

Bron: Galax (WeChat)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0