iFixit teardown: Apple Watch Series 7 liep vertraging op door nieuw OLED-scherm

2 reacties

Tijdens de teardown van de nieuwe Apple Watch Series 7 ontdekt iFixit dat Apple een on-cell oled-scherm gebruikt. Een vergelijkbare technologie werd ook voor de nieuwe iPhone 13-reeks toegepast en zou daarom de vertraagde release van de slimme horloges kunnen verklaren. Het reparatieplatform ontdekt daarnaast wat minimale interne vernieuwingen bij de Watch Series 7.

De nieuwste horloges van Apple worden doorgaans in september aangekondigd en uitgebracht, maar de Series 7 werd alleen in die maand aangekondigd, zonder concrete releasedatum. Klanten moesten het doen met de release-aanduiding 'later deze herfst'. Volgens iFixit heeft dat met het grotere oled-display te maken. Meerdere voormalige werknemers van Apple bevestigen tegenover het medium dat het toepassen van on-cell oled-technologie zeer complex is en dat dit waarschijnlijk voor de vertraging heeft gezorgd. Bij een on-cell oled-scherm wordt de aanraakgevoelige sensor direct in het scherm verwerkt. Ook de iPhone 13-serie gebruikt deze displaytechnologie.

Verder onthult de teardown van de Watch Series 7 dat Apple geen gebruik meer maakt van een diagnostic port. In plaats daarvan zou het merk een draadloze verbinding gebruiken om eventuele problemen van een smartwatch te diagnosticeren. Daarnaast is de accu van de Series 7 zo'n 7 procent groter dan zijn voorganger, vermoedelijk om de batterijduur gelijk te houden aan die van de Series 6, ondanks het grotere scherm van deze generatie smartwatches.

Bron: iFixit

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*