Dell XPS 9710 met RTX 3060 verslaat MacBook Pro met M1 MAX cpu in Geekbench

20 reacties

Apple heeft de afgelopen dagen flink indruk gemaakt met de nieuwe M1-processoren. Het bedrijf liet zien hoeveel krachtiger de chip was dan de cpu’s die gebruik maken van de x86-architectuur en de verschillen waren zo groot dat het leek of concurrerende bedrijven de processor van Apple bij lange na niet konden bijbenen. Dell lijkt het tegendeel te bewijzen.

Uit een benchmark van Geekbench blijkt echter dat de Dell XPS 9710 met RTX 3060 en Core i7-11800H 51,3 procent beter presteert dan de krachtigste versie van Apple’s processor, de M1 Max. Toch hoeven concurrenten niet direct een gat in de lucht te springen. Het lijkt erg af te hangen van wat de gebruiker doet op de apparaten. De M1 Max mag dan wel slechter presteren in de OpenCL-benchmark, in GFXBench weet de chip dan weer 8 procent hoger te scoren.

Op één punt is Apple in elk geval heer in meester in alle tot nu toe uitgevoerde benchmarks, efficiëntie: de systemen van Apple zijn veel zuiniger dan die van concurrenten. Het komt er dus op neer dat gebruikers goed moeten nadenken over wat zij met hun computer gaan doen en welke workflow ze gaan gebruiken. 

Bronnen: Geekbench, GFXBench

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*