Gerucht: AMD-processors met 3D V-Cache gaan komende maand in massaproductie

30 reacties

Tijdens Computex deze zomer liet AMD er al een prototype van zien: een Zen 3-processor met extra cachegeheugen dankzij 3d-stacking. De Ryzen-maker noemt deze techniek, waarbij een sram-module bovenop een core compute die (ccd-chiplet) wordt geplaatst, 3D V-Cache. 

Onlangs gaf AMD nog prijs dat we producten met deze technologie begin 2022 op de markt mogen verwachten. Volgens Twitter-informant @greymon55 zal de massaproductie van chips met 3D V-Cache in november aanvangen, wat goed op de eerdere informatie aansluit. Mogelijk zal AMD processors met de nieuwe techniek op de CES-beurs in januari aankondigen.


Het prototype met 3D V-Cache wat AMD in juni liet zien.

AMD bevestigde eerder al dat de eerste cpu's met V-Cache gebaseerd zullen zijn op de Zen 3-architectuur. In eigen tests presteerde een 12-core chip met V-Cache circa 15 procent beter dan een Ryzen 9 5900X bij gelijke kloksnelheden. 

Naast de productie van de cpu's met 3D V-Cache claimt Greymon55 dat de nieuwe B2-stepping van Ryzen 5000 tegen het einde van december in de schappen zal liggen. Hiervan bevestigde AMD eerder al dat er geen functionele verschillen zijn ten opzichte van eerdere varianten.

Bron: @greymon55 (Twitter)


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
AMD Ryzen 9 5900X Boxed

AMD Ryzen 9 5900X Boxed

  • Socket AM4
  • 3.7 GHz
  • 12 cores
  • 105 W

€ 399,00

9 winkels
« Vorig bericht Volgend bericht »
0