Seagate's 20TB-HDD komt ook naar consumenten

9 reacties

Seagate hint tijdens een recente earnings call (transcriptie) naar een nog onaangekondigde 20TB-harde schijf  voor consumenten, zo meldt Tom's Hardware. De opslagfabrikant werkt aan verschillende opslagtechnieken, waaronder heat-assisted magnetic recording. Deze hdd's worden daarentegen slechts aan specifieke klanten geleverd. De betreffende nieuwe 20TB-hdd zou ook voor de algemene consument beschikbaar worden gemaakt.

Volgens ceo David Mosley is er een grote vraag naar hoge capaciteit hdd's. De gelinkte hamr-schijven zijn daarentegen gemaakt voor professionals en zijn niet geschikt voor een consumenten-pc of nas-systeem. De nieuwe pmr-harde schijven maken geen gebruik van de hamr-technologie, maar van perpendicular magnetic recording (pmr, conventionele magnetische dataopslag) en tweedimensionale magnetische opslag (tdmr). Die laatste technologie maakt een hogere datadichtheid mogelijk door een speciale leeskop die data met veel minder ruis van de schijf kan aflezen. 

Tot slot geldt de grote vraag naar hoge capaciteit hdd's ook voor de nieuwe Mach.2-technolgie van hetzelfde merk. De harde schijven met een dubbele actuator worden volgens Mosley snel geadopteerd. De technologie zou volgens hem nog meer in trek komen wanneer schijven van meer dan 30 terbyte op de markt komen. Volgens eerdere schattingen is dat pas vanaf 2023, wanneer ook de hamr-schijven op een grote schaal uit moeten komen.

Bron: Tom's Hardware

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*