Deze converter laat je een normale NVMe M.2 SSD aansluiten op je Xbox Series X/S

8 reacties

Het uitbreiden van opslagruimte op je Xbox Series X of Series S is een stuk goedkoper geworden. Een Chinees bedrijf, Sintech, heeft een converter uitgebracht die het mogelijk maakt normale nvme m.2 ssd’s aan te sluiten op de spelcomputer van Microsoft.

De converter heeft een CFexpress type B-aansluiting aan de ene kant en een m.2-slot aan de andere kant. In tegenstelling tot andere 3rd party-converters moet de ssd niet in de converter worden gestopt, maar bevindt de aansluiting zich aan de buitenkant. De ssd steekt dus uit. De fabrikant levert een heatsink mee om het geheel makkelijker te kunnen koelen. 

Niet alle ssd’s zijn overigens compatibel. Gebruikers zullen moeten controleren welke drives allemaal werken met de converter. Op dit moment wordt alleen de Western Digital CH SN530 ondersteund. De fabrikant benadrukt dat de WD PC sn530 niet werkt.

De Sintech PA-CFEBM2-D kost 40 USD, maar kan op dit moment even niet worden besteld omdat het bedrijf al door zijn voorraad heen is. De converter zal eind november weer beschikbaar zijn. 

Bron: Sintech

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*