Pimax onthult VR-headset met twee 6K 200Hz-displays en Snapdragon XR2-SoC

8 reacties

Pimax heeft een nieuwe vr-headset aangekondigd tijdens zijn Frontier-evenement. Met de Pimax Reality 12K Qled wil de Chinese fabrikant de vr-ervaring realistischer dan ooit maken: het apparaat is voorzien van twee 6k qled-panelen met een maximale verversingssnelheid van 200 Hz. Dankzij de ingebouwde Qualcomm Snapdragon XR2-soc kan hij ook standalone gebruikt worden.

De qled-schermen beschikken over een backlight van mini-leds. Daarnaast krijgt de headset een volledig vernieuwd lensontwerp: de zogenaamde Bionic-lenzen moeten de beste eigenschappen van Fresnel en asferische lenzen combineren. Hierdoor zijn zowel de horizontale als verticale field of view fors opgeschroefd, tot respectievelijk 200 en 135 graden.

Om de prestaties bij deze hoge resoluties te verbeteren, heeft Pimax samengewerkt met Tobii om zijn toekomstige vr-headsets van Tobii’s eyetracking-technologie te voorzien: dankzij het gebruik van foveated rendering moeten de prestaties twee tot drie maal hoger kunnen liggen. Bij deze techniek wordt alleen de plek waarnaar wordt gekeken in de hoogste resolutie gerenderd, wat rekenkracht moet vrijmaken.

Het apparaat ontvangt beeld via de twee displayport 1.4-connectoren, ofwel via WiGig (60 GHz) of wifi 6. De standalone-modus kan dan weer ingezet worden om Android gebaseerde vr-games te spelen. Zonder het gebruik van een pc worden de resolutie, refreshrate en field of view verlaagd, wat niet gezien de lagere rekenkracht van de XR2-soc niet bepaald een verrassing is.

Ook op het gebied van tracking is de headset anders ten opzichte van zijn voorganger: waar de huidige generatie gebruikmaakt van Valves SteamVR-tracking en Index-controllers, is de Pimax Reality 12K Qled voorzien van elf camera’s. Hierdoor moet het toestel in staat zijn om niet alleen oogbewegingen en gezichtsuitdrukkingen te volgen, maar ook de bewegingen van je armen, benen én torso. Verder komt elk exemplaar met een paar Pimax Sword-controllers. 

Deze specificaties gaan echter gepaard met een stevig prijskaartje: de Pimax Reality 12K Qled krijgt een adviesprijs van 2.400 Amerikaanse dollar. Er is wel goed nieuws voor wie reeds in bezit is van een Pimax-headset. Wie het nieuwe model koopt, krijg het volledige aankoopbedrag van een eerder aangekocht model als korting. Naar verwachting zal het toestel in het vierde kwartaal van 2022 beschikbaar zijn.

Bron: Pimax

« Vorig bericht Volgend bericht »
0