Sony Xperia Pro-I heeft enorme camerasensor van 1,0-inch en fysieke ontspanknop

4 reacties

Sony heeft de Xperia Pro-I onthuld, een smartphone die nog meer dan zijn voorgangers is ontworpen om te fotograferen. Het is de eerste smartphone die is voorzien van een camerasensor van 1,0-inch.

Het is dezelfde Exmor RS-sensor uit de RX100 VII-systeemcamera die een resolutie van 20 megapixel biedt, alhoewel volgens DPreview niet de volledige sensor gebruikt wordt. De hoofdcamera van de Xperia Pro-I is beperkt tot 12 megapixel en maakt gebruik van individuele pixels van 2,4 micron. Hier zit een lens op met twee diafragma's, één van f/2.0 en een tweede van f/4.0. Wisselen tussen de twee maakt creatieve bokeh-effecten mogelijk; naast dat achtergronden verder weg onscherp worden kun je namelijk ook beelden op de voorgrond onscherp maken.

Hij biedt 315 autofocuspunten, en bovendien kun je met de AI-functies in real-time objecten (zoals specifiek ogen) volgen. Filmen kan hij in 4K op 120 fps. De fysieke ontspanknop geeft je de indruk dat je een volledige camera in de hand hebt, in plaats van een smartphone. Grappig is dat Sony een 'Vlog Monitor' aanbiedt. Dit is een extern lcd-paneel van 3,5-inch met een resolutie van 1280 bij 720 pixels, dat je aan de smartphone kunt bevestigen zodat je de camerasetup aan de achterkant kunt gebruiken bij het vloggen. Naast de hoofdsensor heeft hij twee 12MP-sensoren (16 mm, f/2.2 en 50 mm, f/2.4) en een time-of-flight-sensor.

Uiteraard zit er meer in het apparaat dan de camera's. De gebruikte soc is de Qualcomm Snapdragon 888, waar 12 GB ram en 512 GB opslag aan vast zit. Er is plek voor een micro-sd-kaart met een maximale capaciteit van 1 TB. De accu van 4500 mAh kan in 30 minuten voor 50% opgeladen worden, met een snellaadvermogen van 30 watt. Het scherm heeft Gorilla Glass Victus en hij is met een IP65- en IP68-certificaat ook waterdicht en stofbestendig.

Sony zegt dat informatie over prijzen en beschikbaarheid later bekendgemaakt zal worden, maar volgens DPreview is de adviesprijs 1800 dollar en zal hij vanaf komende donderdag gepre-ordered kunnen worden. De Vlog Monitor moet op hetzelfde moment beschikbaar komen voor 200 dollar.

Bron: Sony

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*