Wacom komt met compacte Cintiq Pro 16 voor tekenaars en ontwerpers

0 reacties

Wacom heeft zijn assortiment pendisplays aangevuld met de Cintiq Pro 16. Volgens de fabrikant combineert de nieuwe tekentablet kracht met draagbaarheid: dankzij het slanke ontwerp moet het apparaat een slimme keuze zijn voor digitale ontwerpers die regelmatig van werklocatie en computer moeten wisselen.

Het 15,6-inch scherm heeft een resolutie van 3.840 x 2.160 pixels en dekt 98% van het AdobeRGB-kleurenspectrum. Hoewel de Cintiq Pro 16 een betere touchinput moet bieden dan zijn voorgangers, is de optie om pen en multitouch tegelijkertijd te gebruiken nog steeds beschikbaar. Bovenop het frame is een schakelaar geplaatst voor diegenen die touchinput toch liever uitschakelen. Daarnaast zijn de acht ExpressKeys naar de achterzijde van het display verplaatst (vier links en vier rechts), waardoor er meer schermruimte vrijkomt voor het tekenen.

     

De tablet komt met de Pro Pen 2, die een vier keer grotere nauwkeurigheid en drukgevoeligheid biedt ten opzichte van de vorige Pro Pen. Met 8.192 drukniveaus moet de stylus in staat zijn om het gevoel van een traditionele pen of penseel na te bootsen op het ontspiegelde geruwde glazen scherm van de Cintiq Pro 16. 

Verder komen er allerlei accessoires waarmee de functionaliteit verder kan worden uitgebreid. De verstelbare voet stelt gebruikers in staat om te tekenen of schilderen zoals zij willen. Wie liever met voetjes van derden aan de slag gaat, kan deze monteren aan de vesa-beugel. Als kleur cruciaal is, helpen de Wacom Calibrator-hardware en Profiler-software ervoor te zorgen dat de kleuren precies zo worden weergegeven als bedoeld. Tot slot is de ExpressKey-afstandsbediening ontworpen om de productiviteit te bevorderen door snelkoppelingen naar softwaretoepassingen te maken, met behulp van de 17 aanpasbare knoppen en de Touch Ring.

De Wacom Cintiq Pro 16 kan overweg met zowel Mac- als Windows-systemen via de usb type-c- of hdmi-aansluiting. Hij krijgt een adviesprijs van 1.600 euro en komt naar verwachting in november uit.

Bron: Wacom

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*