Microsoft installeert statuscontrole-app automatisch na Windows 10-update: push naar Windows 11 begint?

31 reacties

Microsoft brengt een nieuwe optionele update voor Windows 10 uit waardoor onder meer de omstreden PC Health Check-app automatisch geïnstalleerd wordt, zo spot OnMST. Windows-update KB5005463 bevat naast de automatische installatie van de Pc-statuscontrole-app ook beveiligingsupdates en enkele nieuwe mogelijkheden tot het monitoren van de batterijduur en opslagruimte.

Volgens Microsoft is de betreffende applicatie bedoeld om de gezondheid en de prestaties van een systeem in één oogopslag te kunnen monitoren. Het eerste wat gebruikers van de app daarentegen zien wanneer ze deze opstarten is een banner over Windows 11. Door middel van de button 'Nu zoeken' kunnen gebruikers vervolgens controleren of hun systeem aan de strenge systeemeisen voor Windows 11 voldoet. Opvallend genoeg krijgen systemen met Windows 11 daarnaast niet standaard de PC Health Check-app. Dat wijst er dus op dat Microsoft op deze manier Windows 10-gebruikers probeert over te halen om het nieuwste besturingssysteem te installeren.

De laatste maanden was de app vooral in het nieuws omdat deze aangeeft of een Windows 10-systeem in aanmerking komt voor een gratis upgrade naar Windows 11. Dat ging veelal fout, wat voor veel verwarring onder gebruikers zorgde. De app werd meermaals offline gehaald maar is inmiddels weer beschikbaar en zover bekend werkt alles naar behoren.


 
De PC Health Check-app (Pc statuscontrole-app in het Nederlands) geeft informatie over je systeem maar wordt vooral gebruikt om te controleren of een upgrade naar Windows 11 mogelijk is

Bronnen: OnMST, Windows 10 update KB5005463


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Microsoft Windows 11 Home (NL)

Microsoft Windows 11 Home (NL)

€ 109,00

4 winkels
Microsoft Windows 11 Pro (NL)

Microsoft Windows 11 Pro (NL)

€ 148,57

4 winkels
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*