Defender-antivirussoftware in Windows 11 lijkt grote update te krijgen

3 reacties

Microsoft blijkt te werken aan een vernieuwde versie van Windows Defender voor Windows 11. Dat het nieuwe besturingssysteem extra beveiligingseisen krijgt wisten we al, zo is een tpm 2.0-module en Secure Boot nu verplicht. De Defender-antivirussoftware krijgt ook aanpassingen.

Dat schrijft de Twitteraar Aggiornamenti Lumia, die de Insider Preview-versie van de software heeft geïnstalleerd. Een screenshot van een toekomstige versie die nu naar de Preview-gebruikers wordt uitgerold toont de tekst 'simpele, naadloze en gepersonaliseerde bescherming, zodat jij en je familie rust vinden'. Hoe Defender voor Windows 11 zich aan gaat passen aan de gebruikers is niet duidelijk. In ieder geval wekt het woord 'naadloos' de indruk dat Defender meer dan voorheen op de achtergrond zal draaien.

Volgens de Twitteraar heet de app de codenaam GibraltarApp en hij blijkt al gebruik te maken van het nieuwe ontwerp en kleurenschema van Windows 11. Wanneer de update officieel uitgebracht zal worden is niet duidelijk, Microsoft zelf heeft nog niets aangekondigd.

Bron: Aggiornamenti Lumia (Twitter)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*