Aardbeving in Taiwan raakt DRAM-fabriek Micron, hogere prijzen mogelijk gevolg

23 reacties

Taiwan is zondag getroffen door een aardbeving met in het epicentrum een kracht van 6,5 op de schaal van Richter. Het was de hevigste aardbeving van het afgelopen jaar. Gisteren werd gekenmerkt door een tweede en een derde aardbeving met een kracht van 4,2 en 3,9 op de schaal van Richter, in het zuiden van het land. Bloomberg schrijft dat een dram-fabriek van Micron door een vierde aardbeving maandag lam is gelegd.

De vierde aardbeving vond plaats in de buurt van het Taiwanese Yilan in het zuiden, en had een kracht van 6,2 op de schaal van Richter. Deze heeft volgens een statement dat Bloomberg van Micron heeft ontvangen een fabriek ten noorden van deze aardbeving in Taoyuan stilgelegd. Micron is nog aan het onderzoeken hoe het de volledige productiecapaciteit weer op gang kan brengen.

Bloomberg citeert Evercore ISI-analist C.J Muse, die in een rapport verklaart dat als de productie in enige significante mate is getroffen dat vermoedelijk merkbaar zal zijn in een krappe chipvoorraad, waardoor dram-prijzen zouden kunnen gaan stijgen. Microns Fab 11 in Taoyuan is volgens Tom's Hardware één van de twee belangrijkste productiefaciliteiten in Taiwan. Vorig jaar gingen ongeveer 125.000 wafers per maand door de fabriek, wat toentertijd bijna 9% van de wereldwijde productiecapaciteit van dram was.

Bron: Bloomberg

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*