Samsung kondigt cloudgamingdienst aan voor Tizen-smart TV's

2 reacties

Samsung heeft tijdens zijn jaarlijkse Developer’s Conference aangekondigd dat er een cloudgamingdienst komt voor de smart tv’s met het eigen Tizen-besturingssysteem. Hierdoor moet het mogelijk zijn voor gebruikers die niet over high-end hardware beschikken om toch te kunnen gamen. De Zuid-Koreaanse fabrikant gaat dus de strijd aan met onder meer Nvidia GeForce Now, Google Stadia, Microsoft xCloud en Amazon Luna. 

Hoewel er niet bijzonder veel informatie is verschaft, meldt Samsung dat er momenteel zo’n 200 miljoen tv’s zijn die gebruikt kunnen worden om games te spelen. Naar eigen zeggen moet de dienst een “naadloze, meeslepende spelervaring” mogelijk maken. Verder zijn er geen details onthuld, zoals wat voor controller er benodigd is, wanneer het Cloud Game Platform zou worden uitgebracht of hoeveel het zal kosten.

In een apart interview heeft Samsungs Ju-Hyun Choi gezegd dat het doel van het nieuwe platform is om gebruikers in staat te stellen om de nieuwste games op hun Samsung-smart tv te spelen. Hieruit valt af te leiden dat er momenteel geen plannen zijn om deze dienst naar smartphones of andere apparaten te brengen.

Bron: Samsung (YouTube)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*