Nieuwe MacBook Pro heeft makkelijk te vervangen onderdelen

6 reacties

Apple lijkt een nieuwe weg te zijn ingeslagen met de nieuwe MacBooks en daarbij geluisterd te hebben naar gebruikers. Niet alleen heeft de laptop een aantal poorten die het bedrijf bij oudere modellen wegliet, ook de modulariteit van de computer is onder handen genomen.

Uit een teardown van Reddit-gebruiker the_Ex_Lurker blijkt dat de nieuwe MacBook Pro enkele onderdelen bevat die makkelijk zijn te vervangen. De accu is niet langer vastgesoldeerd en vastgelijmd zoals bij oudere modellen. Ze zijn voorzien van zogenaamde pull-tabs, waarmee ze makkelijk kunnen worden verwijderd, net zoals dat bij iPhones gaat.

Ook de poorten kunnen makkelijk worden vervangen. De speakers, het toetsenbord, de trackpad, de MagSafe-poort, hdmi poort en usb poorten kunnen makkelijk worden losgehaald en vervangen. Dit zorgt ervoor dat niet langer het volledige logic board vervangen moet worden als er één onderdeel kapot gaat.

Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Het openen van de MacBook zelf is nog steeds even lastig als altijd. Apple gebruikt nog steeds de gewraakte pentalobe schroeven en speciale clips. Daarnaast is het toetsenbord onderdeel van de aluminium unibody. De Reddit-gebruiker vreest dat er nog steeds Apple-reparateurs aan te pas moeten komen om de computer daadwerkelijk open te krijgen.

Bron: Reddit

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*