AMD breekt opnieuw verkooprecord, omzetgroei van 54 procent

15 reacties

AMD heeft een persbericht de deur uit gedaan waarin de omzet en winsten worden besproken. Het rode kamp heeft een omzetgroei van 54 procent gerealiseerd dit kwartaal, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. 

AMD-topvrouw Lisa Su liet weten dat het bedrijf sneller groeit dan de markt. Ze verwacht in het laatste kwartaal van dit jaar 4,5 miljard dollar omzet te genereren. De groei is vooral te danken aan het Computing and Graphics-segment van het bedrijf. De Ryzen 5000 en Radeon RX 6000 hebben samen voor een omzet van 2,4 miljard dollar gezorgd. 

De grootste relatieve groei kwam van de enterprise, embedded en semi-custom takken. Met een omzet van 1,90 miljard USD groeide deze branches 69 procent meer dan in het voorgaande jaar en 20 procent meer dan het voorgaande kwartaal. De grootste drijfveren voor deze groei zijn te wijten aan de soc’s voor de PlayStation 5, Xbox Series X en Epyc-processoren. AMD kon meer Xboxen leveren dan verwacht en het bedrijf verwacht komend kwartaal nog meer spelcomputers te verkopen.

AMD laat weten het aanbod nog verder uit te breiden om aan de aanhoudende vraag te voldoen. Daarnaast zegt het bedrijf heel hard te hebben geprobeerd om grafische kaarten voor gaming ook te verkopen aan gamers. Inkomsten aan cryptomining zijn volgens het bedrijf verwaarloosbaar. 

Bron: Pcgameshardware

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*