Onderzoeker weet in thuisstad grofweg 70% van alle WiFi-netwerken te kraken

14 reacties

Een beveiligingsonderzoeker uit Israël wist in zijn thuisstad Tel Aviv zo'n 70% van alle wifi-netwerken te kraken, zo beschrijft Bleeping Computer. Het werk van de betreffende hacker, Ido Hoorvitch, is vooral bedoeld om te illustreren hoe thuisnetwerken vaak zeer slecht beveiligd zijn. Ook in de Benelux zal wifi-beveiliging bij een groot gedeelte van de bevolking niet als zeer belangrijk gezien worden.

Hoorvitch won voor zijn experiment eerst informatie van zo'n 5000 wifi-netwerken door een kwetsbaarheid te misbruiken, waardoor de pmkid-hashes van al die netwerken 'gestolen' konden worden. Deze hash bevat onder meer de naam en het mac-adres van het betreffende netwerk. 

Vervolgens voerde de onderzoeker een mask attack uit op de betreffende netwerken. Hij had hiervoor een eenvoudige truc bedacht; veel Israëliërs gebruiken hun mobiele telefoonnummer als wifi-wachtwoord. Afgezien van de eerste twee vaste cijfers, 0 en 5, moest hij alleen de overige 8 cijfers te achterhalen. Hoorvitch wist met een normale laptop op deze manier zo'n 2200 wachtwoorden te achterhalen, grofweg om de 9 minuten één. Door middel van een Rockyou.txt-woordenboek wist hij vervolgens nog 1359 wachtwoorden te kraken. Kortom, ruim 70% van alle gevonden netwerken konden relatief gemakkelijk gehackt worden.

Bron: Bleeping Computer

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*