EVGA onthult met Dark Kingpin en Classified een tweetal Z690-borden

2 reacties

EVGA heeft een tweetal moederborden onthuld voor Intel's nieuwe Alder Lake-processors. Beiden hebben ondersteuning voor 128GB ddr5 en pcie 5.0. De Z690 Dark is ontworpen in samenwerking met de bekende huisoverklokker van EVGA Vince "Kingpin" Lucido en heeft twee geheugensloten, wat hogere overkloks mogelijk moet maken. Deze heeft een vrm van 21 fasen, waar de Classified het met een stroomvoorziening van 19 fasen moet doen.

Het pcb is 10 lagen dik, om te kunnen voldoen aan de hogere eisen voor signaalverstoring voor ddr5 en pcie 5.0. Er zijn drie m.2-connectoren voor pcie 4.0-ssd's en acht sata-poorten. Connectiviteit bestaat uit tweemaal 2,5 gigabit Ethernet, wifi 6E en Bluetooth 5.2. Verder zouden er snelle usb-verbindingen aanwezig zijn, het is niet bekend om welke versie het exact gaat. Wel is duidelijk dat er ondersteuning is voor 7.1-kanaals analoge audio.

Beide producten komen met de Elite X1-tool die gebruikt kan worden om kloksnelheden en voltages aan te passen en te monitoren. Deze borden zijn gericht op high-end gamers en extreem overklokken, de prijzen zullen dan ook vrij hoog zijn. De Z590-versies van de vorige generaties kosten minimaal 500 dollar.

Bron: Wccftech

« Vorig bericht Volgend bericht »
0