Sony verkocht al ruim 13 miljoen PlayStation 5-consoles, maar de winst daalde

7 reacties

Sony heeft sinds de release van de PlayStation 5 bijna een jaar geleden zo'n 13,4 miljoen van de next-gen consoles verkocht. Uit een samenvatting van de kwartaalcijfers van 2021 tot en met september blijkt dat er afgelopen kwartaal zo'n 3,3 miljoen eenheden werden verkocht, terwijl dat het kwartaal daarvoor nog 2,3 miljoen was. Het record werd direct na de release gevestigd met 4,5 miljoen stuks in één kwartaal.

De verkoop van PlayStation 4-consoles is wel behoorlijk teruggelopen. Waar de last-gen console rond de release van de PS5 nog 1,4 miljoen keer per kwartaal werd verkocht, is dat nu nog maar 200.000. Dat draagt waarschijnlijk bij aan de meest recente kwartaalcijfers van het bedrijf; de gamingtak verdiende omgerekend 4,87 miljard euro, een stijging van 27% vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar. De winst daalde daarentegen met zo'n 21% vergeleken met datzelfde kwartaal. Nog steeds behaalde de gametak van Sony ruim 642 miljoen euro winst.

Er zijn volgens Sony meerdere redenen waarom de winst een beetje afgenomen is in het afgelopen kwartaal, afgezien van de teruglopende PS4-verkoopcijfers. Zo bevestigt het bedrijf wederom dat de PlayStation 5 aan het begin met verlies verkocht werd (al is dat naar eigen zeggen nu niet meer). Daarnaast is het aandeel van eigen games vergeleken met het aandeel van games van derden wat veranderd; Sinds het begin van fiscaal jaar 2020 werden er niet zo weinig first party games verkocht vergeleken met titels van derden. En juist die eerstgenoemde spellen leveren Sony het meeste op.

Bron: Sony


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Sony PlayStation 4 + DualShock 4 V2

Sony PlayStation 4 + DualShock 4 V2

  • PlayStation 4
  • 500 GB
  • Inclusief games
Niet verkrijgbaar
Sony PlayStation 5

Sony PlayStation 5

  • PlayStation 5
Niet verkrijgbaar
« Vorig bericht Volgend bericht »
0