Europese Commissie heeft zijn twijfels bij Nvidia's overname Arm, houdt uitgebreider onderzoek

2 reacties

Eerder deze maand heeft de Europese Commissie aangekondigd toch uitgebreid onderzoek te gaan doen naar de overname van Arm door Nvidia. Het overheidslichaam heeft de overname al sinds juli in het vizier, maar nu heeft het serieuzere twijfels.

Dat heeft de instantie bekendgemaakt in een persbericht. Het is nu van mening dat een overname tot minder keuze in de processormarkt, minder innovatie en hogere prijzen voor consumenten kan leiden. Belangrijke factoren hierin zijn een beperkte toegang tot Arms intellectueel eigendom die Nvidia mogelijk zou kunnen hanteren. Het ontwikkelt zelf namelijk ook producten op basis van de arm-architectuur, zoals de Grace-cpu.

Tegelijkertijd schrijft Nvidia in een statement de zorgen van de EU weg te willen blijven nemen door te demonstreren op welke manieren de overname concurrentie en innovatie juist kan stimuleren, ook binnen de Europese Unie. De commissie heeft tot en met 15 maart 2022 om te beslissen of de overname door kan gaan. De Britse Competition and Markets Authority (CMA) begon in augustus met het tweede deel van zijn eigen onderzoek.


Nvidia's servermodule met de Grace-processor. Marktautoriteiten lijken liever niet te zien dat dit soort technieken allemaal bij één bedrijf vandaan komen.

Bron: Europese Commissie

« Vorig bericht Volgend bericht »
0