'AMD Epyc Turin-CPU's op basis van Zen 5 verhogen cTDP naar 600 watt'

25 reacties

Begin dit jaar ging het gerucht dat AMD voor de Epyc-generatie die ná Milan en Milan-X zal verschijnen, Genoa, het thermisch ontwerp zal verhogen tot maximaal 400 watt. Dat is al een flinke toename van meer dan 100 watt ten opzichte van Milan, maar mogelijk komt er met de Epyc-chips op basis van Zen 5 nog een tandje bij.

De Epyc-processors op basis van Zen 5 zullen bekendstaan als Turin. De op Twitter actieve dataminer ExecutableFix schrijft dat Turin een maximaal ctdp (configureerbaar tdp) van 600 watt zal krijgen. Hij lijkt zijn kennis uit driverinformatie te halen en is tot nu toe erg accuraat in zijn bevindingen.

Zijn collega Greymon55 lijkt het met hem eens te zijn en verklaart bovendien dat deze cpu's 'twee configuraties' zal hebben, één met 192 cores en 384 threads en een tweede configuratie met 256 cores en 512 threads. Hier zal hij waarschijnlijk twee verschillende chipconfiguraties mee bedoelen, aangezien individuele cores uitgeschakeld kunnen worden. Wat de verschillen tussen de twee precies zullen zijn is niet duidelijk, het is denkbaar dat de 192-koppige versie voorzien zal zijn van een relatief krachtige geïntegreerde gpu. In ieder geval zijn dit flinke toenames ten opzichte van Genoa, die maximaal 96 cores zou hebben.

Bronnen: ExecutableFix (Twitter), Greymon55 (Twitter)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*