Moederbedrijf Facebook heet vanaf vandaag Meta

34 reacties

Facebook, het bedrijf achter gelijknamige site maar ook Whatsapp, Instagram en Oculus, heeft een naamsverandering aangekondigd. Het bedrijf van Mark Zuckerberg gaat vanaf nu verder onder de naam Meta.

De naamsverandering heeft volgens de oprichter van het bedrijf alles te maken met de verandering die de organisatie ondergaat. Het investeert enorme sommen geld om een nieuwe versie van het internet te ontwikkelen: de metaverse. Een versie van het internet dat je ondergaat. Je zou het ook een 3D-versie van het internet kunnen noemen.  Zuckerberg in gesprek met The Verge verwacht dat het bedrijf als eerste Facebook zal laten verschuiven naar de metaverse. Om gebruik te gaan maken van de apps en  nieuwe mogelijkheden die Meta gaat bieden heb je een account nodig.

Op de Connect-conferentie van Facebook maakte het bedrijf de naamsverandering bekend. Zuckerberg zou al in 2012 en 2014 overwogen hebben om de naam van het bedrijf te veranderen. Pas dit jaar besloot hij de stap te zetten. Volgens de baas van het bedrijf, zorgde de naam van het moederbedrijf soms voor verwarring bij het gebruik van de andere sociale apps en producten van het bedrijf.

Volgens The Verge is Zuckerberg zich bewust dat de naamsverandering op een opmerkelijk moment komt. Facebook ligt op dit moment onder een vergrootglas en is de afgelopen weken negatief in het nieuws geweest.

Bron: The Verge

« Vorig bericht Volgend bericht »
0