Intel gaat Xe-HP compute-GPU ‘Arctic Sound’ niet op de markt brengen

2 reacties

In augustus 2020 heeft Intel tijdens de Architecture Day meer informatie onthuld over zijn verschillende soorten gpu’s, waaronder Xe-HP. Deze gpu is uit meerdere tiles of chiplets opgebouwd, waarbij elke tile bestaat uit 512 execution units. De lijn is gericht op compute-toepassingen, zoals workstations en servers.


Intel-topman Raja Koduri met een Xe-HP chip in juni 2020.

Sindsdien zijn er weinig nieuwe details opgedoken, inmiddels heeft Intel-topman Raja Koduri duiding gegeven op Twitter. Koduri meldt dat Intel Xe-HP heeft ingezet in zijn oneAPI-devcloud om de ontwikkeling van oneAPI en Aurora te versnellen. Zo te zien zal Xe-HP enkel in de cloudservers van het blauwe kamp worden gebruikt; momenteel zijn er geen plannen om producten uit deze serie op de markt te brengen. 

Koduri voegt eraan toe dat Xe-HP is geëvolueerd tot HPG en HPC. Xe-HPG verwijst naar Intels Arc Alchemist-gamingvideokaarten, die in het begin van volgend jaar worden verwacht. De HPC-architectuur wordt dan weer gebruikt in de Ponte Vecchio-gpu voor datacenters en servers. Deze chip gebruikt niet minder dan 47 tiles en zal naar verwachting voor het eerst ingezet worden in de Aurora-supercomputer, die op zijn beurt meer dan twee exaflops aan rekenkracht zou leveren.

Bron: Raja Koduri (Twitter)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0