Qualcomm houdt Tech Summit vanaf 30 november, Snapdragon 898 lijkt in aantocht

1 reactie

Chipmaker Qualcomm heeft de datum voor zijn jaarlijkse Snapdragon Tech Summit-evenement bekendgemaakt. Dit jaar zal de top van 30 november tot en met 2 december plaatsvinden. Op de Tech Summit kondigt Qualcomm gebruikelijk zijn volgende topmodel smartphone-soc aan, wat dit jaar de Snapdragon 898 lijkt te gaan worden.

Naar verwachting wordt de nieuwe Snapdragon gebakken op het 4nm-procedé van Samsung, wat de gebruikelijke verbetering in efficiëntie met zich mee zou brengen. Eerder werd gespeculeerd dat de grote performance core in de soc, de Cortex X2, tot ruim 3 GHz kan klokken. Ook wordt een Adreno 730-gpu verwacht.

Buiten de cpu en gpu liggen ook verbeteringen op het gebied van beeldverwerking en kunstmatige intelligentie voor de hand, wat de cameraprestaties van smartphones met de nieuwe chip ten goede kan komen. Daarnaast heeft Qualcomm ook de nodige technologie op het gebied van modems/radio's en het opladen van smartphones in huis, waar vermoedelijk ook vernieuwingen in zullen worden aangebracht.

Qualcomm's nieuwste wordt traditiegetrouw gebruikt door veel smartphone-topmodellen van de komende generatie. Volgens geruchten zullen Xiaomi en Motorola de eerste fabrikanten zijn die een telefoon met de nieuwe soc op de markt brengen, en ook Vivo lijkt de nieuwe hardware al te testen. Vermoedelijk gebruikt Samsung's Galaxy S22-serie het nieuwe Qualcomm-model ook — althans, in regio's waar niet de eigen Exynos-chipset wordt gevoerd.

Vooralsnog heeft Qualcomm op zijn webpagina voor het evenement alleen deze aankondiging van de datum staan. Details over de invulling van het programma zijn nog niet in te zien, dus wanneer de Snapdragon 898 precies het levenslicht zal zien valt nog niet te zeggen.

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*