PlayStation 5-debugmodus ontdekt en toegang tot root keys verkregen voor gedeeltelijke jailbreak

10 reacties

Een beveiligingsonderzoeker en ontwikkelaar van Google Andy Nguyen heeft naar eigen zeggen toegang verkregen tot de debugmodus van een reguliere PlayStation 5. TheFlow0, zoals hij beter bekend is, legt in zijn Twitter-bericht niet uit hoe hij de kwetsbaarheid heeft ontdekt maar heeft dit vermoedelijk wel met Sony gedeeld. Hackers van Fail0verflow hebben daarnaast naar verluidt toegang verkregen tot de root keys van de console. Deze 'sleutels' worden gebruikt om de firmware van de PlayStation 5 te ontcijferen.

Ook van Fail0verflow is niet bekend hoe ze de gevoelige informatie van de PlayStation 5 hebben verkregen. Vooralsnog heeft het hackerscollectief geen instructies gepubliceerd om bij de informatie te komen. De groepering wist eerder de beveiliging van de PlayStation 3 en 4 te kraken. Vooralsnog is de PlayStation 5 niet volledig gekraakt. Het is daarentegen een gegeven dat hackers met de recente ontdekkingen dichter bij het 'jailbreaken' van de console zijn.

Door hardware te jailbreaken kunnen gebruikers kort door de bocht alle software installeren die ze willen. Dit kunnen andere besturingssystemen als Linux zijn, maar ook officieuze applicaties of illegaal verkregen games. Het kraken van de PlayStation 5 omzeilt dus restricties die in dit geval door Sony zijn aangebracht.

 
De ondervindingen van TheFlow0 (links) en Fail0overflow (rechts). Afbeeldingen via Twitter

Bronnen: Andy Nguyen, Fail0verflow, via Eurogamer


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Sony PlayStation 5

Sony PlayStation 5

  • PlayStation 5
Niet verkrijgbaar
« Vorig bericht Volgend bericht »
0