'Samsung Galaxy S22-serie krijgt ook in Europa de Snapdragon 898-SoC'

18 reacties

Samsung geeft de aankomende Galaxy S22-serie mogelijk ook in Europa een Snapdragon-soc mee, zo onthult YouTuber Super Roader. De Zuid-Koreaan werkte voorheen bij Samsung en doet regelmatig accurate voorspellingen over aankomende Samsung-tech, onder meer voor LetsGoDigital. Volgens de bron zorgt het wereldwijde chiptekort voor de omschakeling van een Exynos-soc naar een Snapdragon-chipset.

De gehele Galaxy S22-reeks wordt naar verluidt uitgerust met de Snapdragon 898 of de Snapdragon 895; Qualcomm houdt eind deze maand een evenement waar de volgende soc zal worden aangekondigd. De verwachtingen zijn dat het om de Snapdragon 898 zal gaan, al is de naam dus nog niet officieel bekend.

Doorgaans brengt Samsung onder meer in de Verenigde Staten vlaggenschepen met een Snapdragon-soc uit. Europa krijgt traditiegetrouw een Exynos-equivalent. De in-house processors van Samsung lijken wat betreft prestaties veel op de Snapdragon-equivalenten. Toegewijde fans van het merk zijn ieder jaar daarentegen veelal verdeeld over de exacte overeenkomsten en verschillen tussen Exynos- en Snapdragon-soc's.


Een render van de Samsung Galaxy S22 Ultra, afbeelding via OnLeaks (Digit)

Bron: Super Roader (YouTube)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0