Marktanalist: prijzen en vraag videokaarten blijven waarschijnlijk stijgen in eerste helft 2022

13 reacties

Onlangs schreven we dat er nog maar weinig verbetering zat in de prijzen van videokaarten te vinden is. Niet veel later bleek dat de prijzen in Duitsland alweer aan het stijgen zijn, en dat lijkt nog wel even door te gaan.

Dat schrijft Digitimes, die met bronnen binnen de industrie heeft gesproken. De prijzen zouden in de eerste helft van 2022 zelfs blijven stijgen. Een sterke vraag vanuit gamers en cryptominers zou de oorzaak zijn. Bovendien stelt de marktanalist dat ondanks de stijgende prijzen ook de vraag zal blijven groeien in deze periode. Tegelijkertijd zou het verhogen van de productie niet in het verschiet liggen — Nvidia's kaarten gebruiken bij Samsung gemaakte 8nm-gpu's, maar Samsung zou nog niet profiteren van hogere yields.

Hoe de situatie in de tweede helft van 2022 zal zijn is nog niet duidelijk, maar afgelopen zomer maakte Samsung bekend zijn 5nm-productiecapaciteit uit te willen breiden. AMD laat zijn chips bij TSMC produceren, die overweegt om extra fabrieken te gaan bouwen in het Amerikaanse Arizona en in Duitsland. Echter zal het langer duren voordat deze specifieke productiecapaciteit operationeel zal zijn. AMD's topvrouw Lisa Su heeft verklaard dat ze verwacht dat de tekorten in de tweede helft van het jaar af zullen nemen door een hogere productiecapaciteit.

Bron: Digitimes

« Vorig bericht Volgend bericht »
0