Sponsored: De slimste hardware-hacks voor een meeting room

0 reacties

Of je het wil of niet, steeds meer vergaderingen worden op afstand gehouden. Een belangrijke vraag is dus hoe je op een slimme manier een meeting room digitaal maakt. In plaats van allerlei dure apparatuur te gebruiken, kun je door het slim combineren van een aantal producten in een handomdraai zelf de slimste vergaderkamer op kantoor samenstellen. ATEN biedt veel van de producten waarmee je slimme en gebruiksvriendelijke oplossingen realiseert.

We laten hieronder drie voorbeelden zien van vergaderkamers. De eerste is een simpele oplossing, de tweede een iets uitgebreidere en de derde biedt de meest professionele functionaliteit.

1.       Meeting Room S

Als je een slimme manier zoekt om een digitale vergaderkamer te creëren, kun je ervoor kiezen om op een centrale plaats in de ruimte een goede USB-camera te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Poly P15, een USB-camera die ook prima geschikt is om te gebruiken voor vergaderingen met een kleinere groep mensen. In een vergaderkamer wil je de mogelijkheid hebben om deze camera met meerdere computers te gebruiken. Door de camera te koppelen aan een ATEN US3344i-hubswitch is dit perfect mogelijk.

De ATEN US3344i is zowel een hub als een switch. Zo biedt hij de mogelijkheid om vier computers aan te sluiten die vervolgens elk toegang krijgen tot vier USB 3.2-apparaten. Een eerste pc kan een mini-pc zijn die mooi wordt weggewerkt en altijd op de locatie klaarstaat; ideaal om elke vergadering mee op te starten. Wanneer daarna toegang tot een laptop vereist is, heb je altijd nog drie poorten over. Omdat vergaderzalen over het algemeen grotere ruimtes zijn, is het niet altijd mogelijk een elegante oplossing te realiseren met bijvoorbeeld een pc in de hoek en de camera op een goede plek om de ruimte in beeld te brengen.

Ook hier biedt ATEN een slimme oplossing voor. USB-kabels kunnen maximaal drie meter lang zijn en dat kan beperkend werken als je de apparatuur uit het zichtveld wil houden. De UE3315A is een vijftien meter lange (!) kabel die de mogelijkheid biedt om apparatuur op afstand te plaatsen; zo kan hij bijvoorbeeld naar de vergadertafel lopen. Op die manier kan gemakkelijk een laptop worden aangekoppeld.

2.       Meeting Room M

Als je net wat meer slimme functionaliteit wenst, kun je de volgende stap zetten om je vergaderruimte nóg functioneler te maken. Je kunt er in dat geval voor kiezen om weer die slimme USB-camera in te zetten, maar hem dit keer te combineren met een monitor of projector. Dat geeft een net wat mooier overzicht als je samen vergadert.

 

Ook hier biedt ATEN slimme oplossingen voor. De spin in het web is daarbij de CS1824, een KVM-switch die erg veel functionaliteit biedt. Je kunt hem koppelen aan de monitor of beamer en vervolgens aansluiten op een aantal verschillende beeldbronnen. Bijvoorbeeld een laptop op de vergadertafel, een touchscreen, of een mini-pc die als centrale computer in de vergaderruimte dienst kan doen.

Nog makkelijker wordt het als je bijvoorbeeld ook een Barco Clickshare CX30 toevoegt. Dit is een slimme USB-dongle die je aan vrijwel iedere computer kunt hangen en met een druk op de knop kunt koppelen aan de switch. Aan de voorkant van de switch vind je vier knoppen; door daar op te drukken, kun je tussen de maximaal vier aangesloten bronnen schakelen.

De CS1824 kun je ook koppelen aan een externe audio-adapter en deze verbinden met luidsprekers, of hem direct aan luidsprekers met een USB-aansluiting en interne versterker aansluiten. Zo hebben alle aangesloten apparaten direct toegang tot het audiosysteem in de vergaderruimte.

3.       Meeting Room XL

Met Meeting room M wordt de basis voor een prima vergader-ervaring gelegd. Wil je echter nog een stap verder gaan, dan is het slim om te kijken naar de VP1421 van ATEN. Deze 4k-presentatie-matrixswitch biedt de mogelijkheid om allerlei bronnen naadloos met elkaar te verbinden. De kracht van dit product zit in de ondersteuning van HDBaseT, waarmee je via één ethernetkabel alle nodige signalen over grote afstand kunt versturen: USB, video, audio, seriële besturing en zelfs voeding. Het voordeel is dat de bron daarbij niet in de buurt hoeft te staan van de VP1421. Je hebt immers maar één kabel nodig en een ethernetkabel kan makkelijk worden weggewerkt.

Deze matrixswitch kan perfect worden gecombineerd met de VK1100 Control System. Dit is een compacte box waarmee je makkelijk allerlei verschillende apparaten kunt aansturen via infrarood. Op deze manier kun je bijvoorbeeld een blu-rayspeler, een projector en zelfs gordijnen centraal aansturen. Zo krijg je volledige controle over de automatisering van je vergaderruimte.

 De HDBaseT-technologie is dus bij uitstek geschikt om grote afstanden te overbruggen zonder een warboel van kabels te creëren. Om je vergaderruimte er zo strak mogelijk uit te laten zien, wordt  ook gebruikgemaakt van de ATEN VE2812AEUT, een wallplate die via een enkele ethernetkabel is aangesloten op je VP1421-presentatieschakelaar. Deze kan mooi worden verwerkt in de muur of op een vergadertafel en geeft je direct toegang tot de nodige poorten om je laptop op aan te sluiten. Zodra je je laptop erop aansluit, schakelt hij automatisch naar de nieuwe bron om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Bron: aTEN


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Aten US3344I-AT

Aten US3344I-AT

  • 1000 Mbit/s
  • 4 x

€ 153,90

4 winkels
« Vorig bericht Volgend bericht »
0