DigiTimes: AMD gaat naar Samsung voor 3nm door voorrang Apple bij TSMC

13 reacties

De eerste producten die op 5 nanometer geproduceerd worden zijn nog maar net op de markt of moeten nog komen maar er wordt al hard gewerkt aan 3nm-processen door Samsung en TSMC. Waar eerstgenoemde begin dit jaar problemen had met het werkend krijgen van de node heeft ook TSMC last van vertraging.

DigiTimes rapporteert dat Apple, dat voorrang geniet boven andere klanten, een flink deel van de capaciteit van TSMC inneemt, ondanks eerdere geruchten dat Intel in eerste instantie de grootste klant zou zijn voor 3nm. Hierdoor heeft AMD de keuze gemaakt om de volgende generatie 3nm-chips bij Samsung te laten produceren. Ook Qualcomm zou voor de Zuid-Koreaanse fabrikant gekozen hebben. Samsung maakt gebruik van gate-all-around-technologie en levert naar verwachting al in de eerste helft van volgend jaar 3nm-chips aan klanten, de eerste producten moeten dus nog in 2022 beschikbaar zijn.

Naar verwacht zal de productie bij de Taiwanese foundry in de tweede helft van 2022 starten en de eerste apparaten van Apple met 3nm-chips moeten eind 2022 of begin 2023 beschikbaar zijn. Ceo Dr C.C. Wei meldt tijdens de presentatie van de kwartaalresultaten over Q3 dat de N3-node gebruik maakt van finfet-transistors. Daarnaast is een verbeterd proces met hogere prestaties en yields aangekondigd. N3E moet een jaar na N3 op de markt komen.

Bron: Wccftech

« Vorig bericht Volgend bericht »
0