Nvidia zet sterke kwartaalresultaten neer met winst van 2,5 miljard USD

2 reacties

Nvidia heeft het derde kwartaal van het boekjaar 2022 afgerond en de resultaten zijn gedeeld. Met een omzet van ruim zeven miljard Amerikaanse dollar wordt de stijgende lijn voortgezet. De brutomarge is met 65,2% iets gestegen en de nettowinst is met bijna 2,5 miljard ook iets hoger dan in het vorige kwartaal en maar liefst 84 procent hoger dan Q3 dvorig jaar.

Ampere is het toverwoord: de datacenterdivisie verkoopt na een groei van 55 procent meer dan het hele bedrijf twee jaar geleden, met een omzet van net geen drie miljard dollar. Ook de RTX-videokaarten blijven het goed doen wat te zien zal blijven aan hoge prijzen en lage beschikbaarheid, met een plus van 42 procent en een omzet van 3,2 miljard dollar.

De afdeling Professionele Visualisatie noteert een groei van 144% die verklaard wordt door een aanzienlijke stijging van de verkoop van workstation-gpu's in desktops en notebooks. Het automotive-segment blijft rond de 1,3 miljard hangen en de oem-divisie boekt een flinke daling vergeleken met voorgaand kwartaal. Dit zou komen door de terugvallende verkoop van CMP mining-kaarten tot een omzet van 105 miljoen dollar.

Voor het huidige kwartaal verwacht Nvidia wederom een flinke omzetgroei, met 7,4 miljard USD zo'n 50% meer dan vorig jaar. Ceo Jensen Huang zegt dat de bevoorrading veiliggesteld is in flinke hoeveelheden. Het gaat om capaciteit bij TSMC maar ook bij leveranciers voor substraten, packaging en het testen van de chips. De bevoorradingssituatie moet vanaf de tweede helft van volgend jaar erg positief zijn.

Bron: ComputerBase

« Vorig bericht Volgend bericht »
0