Sponsored: Deze monitor is de beste keuze is voor bezitters van een high-end Nvidia- of AMD-gpu 

0 reacties

De markt voor monitoren is overvol, maar toch lukt het alle merken om schermen uit te brengen met een eigen signatuur. Een goed voorbeeld is ViewSonic, een merk dat in de rest van de wereld grote bekendheid geniet en in onze regio veel projectors weet te verkopen. Naast aandacht voor de zakelijke markt heeft ViewSonic ook oog voor gamers. Een van de nieuwste producten van het merk is de Elite XG320U: een scherm dat veeleisende gamers moet verwennen met snelle, haarscherpe beelden.

Ruimte voor detail

Voordat we alle specificatie van dit model aan ons voorbij laten trekken, richten we ons eerst even op de belangrijkste eigenschappen. De Elite XG320U heeft een 32 inch groot ips-paneel en biedt dus optimaal overzicht op de spelwereld in games. 32 inch is een formaat dat perfect is om mee te gamen, maar het is ook aantrekkelijk als je games even aan de kant gaan omdat je moet werken of studeren. Het is niet te groot en natuurlijk ook niet te klein.


32 inch, 4k, 150Hz: de voornaamste specificaties van de XG320U

Je ziet bij monitoren van dit formaat vaak dat het aantal pixels te laag is. Een groot formaat beeldscherm vraagt om een hogere resolutie. ViewSonic springt hierop in door een Ultra HD-resolutie te bieden. Deze resolutie van 3840x2160 pixels is perfect voor dit formaat. Je ziet het ook wel terug bij andere monitoren, maar die hebben vaak een beperkte refreshrate die te laag is om goed te kunnen gamen.

Gelukkig biedt ViewSonic een veel hogere verversingsfrequentie dan de meeste concurrenten. Standaard is hij ingesteld op 144Hz, maar je kunt ervoor kiezen om hem op te krikken naar 150Hz. 4k/150Hz: dat is een kolfje naar de hand van een high-end videokaart. Deze specificaties passen echter niet alleen bij pc-gamers; ze maken dit scherm ook bij uitstek geschikt om aan een moderne Xbox of PlayStation te worden gekoppeld.

 
ViewSonic zet de norm, met de mogelijkheid om het scherm op 150Hz te gebruiken.


De allerbeste beeldkwaliteit

Deze monitor is dus de ideale metgezel voor wie op zoek is naar de allerbeste beeldkwaliteit. Niet alleen heeft ViewSonic een hoge resolutie en refreshrate ingebouwd; ook de helderheid is prima. De Elite XG320U biedt 600 nits en combineert dit met DisplayHDR 400. Dit zorgt voor meer dan voldoende beeldkwaliteit om in je games alle scénes perfect in beeld te brengen.

 
Als je het scherm via DisplayPort koppelt, kun je het op 150Hz aansturen.

Om de beelden zo goed mogelijk te kunnen presenteren, is de responstijd bij bewegende beelden teruggebracht naar slechts 1ms. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de speciale PureXP Motion Blur Reduction-technologie. De Elite XG320U beschikt over HDMI 2.1 en een DisplayPort-aansluiting. Als je gebruik wil maken van de 150Hz-mode, moet je het scherm via die laatste aansluiting aankoppelen. Om er optimaal van te profiteren, is ook AMD FreeSync Premium Pro ingebouwd.

Ook voor professioneel gebruik

ViewSonic heeft er verder voor gezorgd dat de XG320U is voorzien van een goed kleurbereik. Je kunt er 99 procent van het AdobeRGB-kleurenspectrum mee in beeld brengen. Hierdoor zien niet alleen je games er natuurgetrouw uit; je kunt dit scherm ook prima inzetten bij professionele beeldverwerkingstaken, of het nu om foto- of om videobewerking gaat. De hoge verversingsfrequentie van deze monitor zorgt voor een rustig beeld. Dit betekent niet alleen dat je urenlang kunt gamen, maar ook dat een uurtje langer doorgaan met je werk geen probleem vormt.

 

 

Perfect comfort


Onderaan vind je de geleiders voor de kabels van je muis en rechts heb je de mogelijkheid je headset op te hangen.

De XG320U heeft ook een aantal features die extra gemak bieden. Zo is er rekening gehouden met het kabeltje van de muis. Dankzij een speciale geleider raakt dat nooit meer in de knoop. Daarnaast heeft ViewSonic een haak toegevoegd waaraan je een headset kunt ophangen. Zo helpt de fabrikant je bij het opgeruimd houden van je gameplek. De voet laat je het scherm in hoogte verstellen en ook de hoek aanpassen. Zo weet je zeker dat je het in de perfect verantwoorde, ergonomische houding kunt gebruiken. Eventueel kun je het scherm op een andere voet plaatsen, dankzij de ingebouwde VESA-bevestiging. Een echte ‘gamerstoevoeging’ is de rgb-verlichting die rond de VESA-mount en aan de onderkant is aangebracht.

In het kort

ViewSonic brengt met de XG320U een scherm op de markt dat de ideale compagnon is voor bezitters van een high-end videokaart. Dankzij het flinke formaat heb je alle ruimte om games in volledig detail te bekijken, in Ultra HD-formaat. De uitstekende specificaties van het hoogwaardige ips-paneel zorgen ervoor dat je profiteert van vloeiende beelden. FreeSync Premium Pro, 150Hz en PureXP Motion Blur Reduction zorgen voor visuele prestaties van topkwaliteit. De XG320U biedt ook DisplayHDR400, waarmee je games en films perfect in beeld worden gebracht. Voor professionals is dit scherm ook een slimme keuze: de combinatie van een hoge resolutie en 99 procent AdobeRGB-dekking maakt dat het topprestaties biedt voor beeldverwerkers.  

 

 

Bron: Viewsonic

« Vorig bericht Volgend bericht »
0