Sponsored: Stilte, betrouwbaarheid en kleur: dit zijn de nieuwe Light Wings-fans van be quiet!  En jij kunt ze winnen!

10 reacties

De tijd is voorbij dat de behuizing van je computer letterlijk en figuurlijk een ondergeschoven kindje was. Je desktop is inmiddels iets om trots op te zijn. De luxe hardware mag worden geshowd, maar dan wel op de beste manier! De beste hardware in combinatie met de beste randapparatuur zorgt voor de hoogste betrouwbaarheid en, niet onbelangrijk, hoge prestaties. 


Hier zie je de high-speed versie van de nieuwe Light Wings.

Om dat laatste draait het natuurlijk allemaal. Het Duitse be quiet! weet als geen ander merk ultieme prestaties en betrouwbaarheid te combineren met Duitse degelijkheid en inventiviteit. Het merk introduceert de nieuwe be quiet! Light Wings, een product waarbij het zich van zijn vrolijke kant laat zien. Deze fans bieden de eigenschappen die je al jaren gewend bent van de Pure Wings-fans en combineren dit met volledige argb-verlichting. De degelijkheid van het merk komt onder andere tot uiting in de garantieperiode: be quiet! biedt maar liefst drie jaar zekerheid. 


De nieuwe fans zijn beschikbaar in 120 en 140mm-uitvoering.

Effectieve koeling is essentieel

De nieuwe fans komen in twee formaten op de markt: 120mm en 140mm. Zo kun je vrijwel iedere denkbare behuizing een stille, effectieve en kleurrijke fanupgrade geven. Hoewel fans vaak een minder belicht onderdeel van je systeem vormen, behoren ze tot de belangrijkste componenten van een effectieve koeling.


De Light Wings worden zeer compleet geleverd. 

Airflow is zeer bepalend voor de effectiviteit van de koelers in je systeem. Als de warme lucht je systeem niet verlaat, kan dat ertoe leiden dat je videokaart, ssd en uiteraard je cpu niet de topprestaties kunnen bieden waarvoor ze zijn ontworpen. Daarnaast kunnen te warme onderdelen in een systeem de stabiliteit in gevaar brengen. Daarom is het goed om te kijken hoe de airflow loopt. Over het algemeen kiezen veel bouwers ervoor om de lucht van de achterkant naar de voorkant door de behuizing te blazen: fans aan de achterkant blazen lucht naar binnen en fans aan de voorzijde blazen lucht naar buiten. Over het algemeen biedt de gemiddelde kast meer ruimte voor fans aan de voorzijde dan aan de achterzijde. 


De nieuwe fans zijn aan voor- en achterkant verlicht.

Het design van je kast speelt natuurlijk ook een rol. Daarom kan het slim zijn om in een behuizing zowel verlichte als niet-verlichte fans te gebruiken. Zo kun je bij be quiet! Pure Wings-fans en Light Wings-fans prima met elkaar combineren: Pure Wings voor het gedeelte van de behuizing dat je niet wil verlichten maar wel effectief wil koelen, en Light Wings voor het deel waar je wél licht op wil laten schijnen. 


Innovatief ontwerp

De Light Wings hebben veel van het innovatieve ontwerp van de Pure Wings overgenomen. De nieuwe koelers bieden net als de onverlichte versie een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en veel innovatieve features, waaronder de degelijke rifle bearing-lagers die een werktijd van 60.000 uur bieden. Dat staat gelijk aan ruim zeven jaar volcontinu draaien. 

Het ontwerp van de fanbladen van de Light Wings is uniek. Ze zijn voorzien van een speciaal oppervlak waardoor luchtwervelingen worden geoptimaliseerd zonder de geluidsproductie te versterken. Zowel het 120mm- als het 140mm-model biedt zeven bladen. Er is ook een variant met negen bladen, bedoeld voor systemen waarbij extreme luchtdruk is vereist. Deze variant is bij uitstek geschikt om te worden gemonteerd op een radiator of het koelprofiel van een cpu-koeler. De standaarduitvoering biedt bij de 120mm-versie 41,51cfm (cubic feet per minute), de 140mm-variant haalt 52,3cfm. De high-speed versies bieden respectievelijk 56 en 71,7cfm.


De high-speed versie past uitstekend op een radiator.

Andere details zijn dat iedere fan wordt geleverd inclusief montagemateriaal en is voorzien van ingebouwde dempers. Hiermee worden (irritante) trillingen van de fans effectief vermeden en profiteer je van een stil en effectief gekoeld systeem. 

De Light Wings van be quiet! kun je los aanschaffen, maar ook in een verpakking met drie stuks. Daarmee heb je de ideale set om je bestaande build een upgrade te geven. In de verpakking met drie fans wordt ook een hub meegeleverd waarmee je de argb-signalen van je moederbord kunt verdelen naar de aangesloten fans. De hub van be quiet! kan worden gekoppeld aan maximaal zes rgb-componenten.  

Twintig leds

De Light Wings zijn voorzien van maximaal twintig leds per fan. Je kunt ze aansturen via de standaard driepolige connector die je op veel moederborden aantreft, zodat je eenvoudig de lichteffecten kunt synchroniseren met andere hardware in je systeem. Doordat be quiet! heeft gekozen voor standaardaansluitingen word je niet gedwongen om gebruik te maken van een specifieke oplossing of software. De Light Wings werken dus altijd. De verlichting ervan is aan de voor- en achterkant van de fans zichtbaar, zodat je zowel aan de binnen- buitenzijde van je behuizing kunt profiteren van verlichting.  


Bij het 3-pack krijg je een hub geleverd.

Naast argb-verlichting zijn deze nieuwe fans van be quiet! voorzien van een pwm-regeling. Deze techniek, pulse width modulation, vind je terug op de meeste moederborden. Hij biedt optimale mogelijkheden om je systeem koel én stil te houden. Een pwm-controller zet de stroomtoevoer snel aan en uit en meet daarbij de snelheid van de fan. Door samen te werken met het temperatuurmanagement van je moederbord wordt de optimale snelheid bepaald. Deze techniek zorgt er dus voor dat je fans harder gaan draaien als de belasting van je systeem toeneemt, en dat het juist muisstil is als je systeem niet zwaar wordt belast. In combinatie met het ontwerp van be quiet! zorgt pwm dus voor muisstille prestaties. 

 

Compatible met ASUS, MSI, Gigabyte en ASrock

De meeste moederbordfabrikanten hebben 3-pins argb-headers, die geschikt zijn voor deze fans, standaard op het moederbord gemonteerd. MSI noemt het Mystic Light, ASUS Aura, Gigabyte RGB Fusion en ASrock praat over PolyChrome. Onderliggend gaat het steeds om het dezelfde techniek, er wordt alleen een ander softwarepakket bij gebruikt, al willen fabrikanten dit natuurlijk niet hardop zeggen. 

Argb klinkt misschien als iets ingewikkelds, maar als je er wat verder induikt, is de techniek makkelijk te begrijpen. De afkorting staat voor adressable red, green, blue. Iedere kleur op de aansluiting heeft een eigen pinnetje. Zoals je misschien nog wel van het waterverven op de kleuterschool weet, kun je vrijwel iedere kleur maken door deze kleuren te combineren. Door te spelen met stroompulsen kunnen allerlei effecten worden gerealiseerd.

Winnen

Wil jij kans maken op een 3-pak Light Wings van 120mm of 140mm? Vul dan deze vragenlijst in. Misschien krijg jij wel een setje toegestuurd! Je kunt meedoen tot 26 november 2021 08:00 uur.

Klik hier om ze te vergelijken in de interactieve tabel

Algemeen
 
MerkBe quiet!Be quiet!Be quiet!Be quiet!Be quiet!Be quiet!Be quiet!Be quiet!
ProductnaamLight Wings PWM 120mm 3-pack BlackLight Wings PWM 120mm BlackLight Wings PWM 140mm 3-pack BlackLight Wings PWM 140mm BlackLight Wings PWM high-speed 120mm 3-pack BlackLight Wings PWM high-speed 120mm BlackLight Wings PWM high-speed 140mm 3-pack BlackLight Wings PWM high-speed 140mm Black
ProductcodeBL076BL072BL078BL074BL077BL073BL079BL075
DetailsProductinfoProductinfoProductinfoProductinfoProductinfoProductinfoProductinfoProductinfo
Specificaties
Afmeting120 mm120 mm140 mm140 mm120 mm120 mm140 mm140 mm
Draaisnelheid (max.)1700 rpm1700 rpm1500 rpm1500 rpm2500 rpm2500 rpm2200 rpm2200 rpm
Geluidsproductie (max.)20.6 dB(A)20.6 dB(A)23.3 dB(A)23.3 dB(A)31 dB(A)31 dB(A)31 dB(A)31 dB(A)
Luchtverplaatsing (max. - m³/h)70.53 m³/h70.53 m³/h95.14 m³/h95.14 m³/h88.86 m³/h88.86 m³/h121.82 m³/h121.82 m³/h
Luchtverplaatsing (max. - cfm)41.51 cfm41.51 cfm56 cfm56 cfm52.3 cfm52.3 cfm71.7 cfm71.7 cfm
Lager typeRifleRifleRifleRifleRifleRifleRifleRifle
Type aansluiting4 pins (PWM)4 pins (PWM)4 pins (PWM)4 pins (PWM)4 pins (PWM)4 pins (PWM)4 pins (PWM)4 pins (PWM)
LED-verlichting
Stroomverbruik4.56 W4.56 W3.84 W3.84 W5.4 W5.4 W4.68 W4.68 W

Bron: be quiet!


8 besproken producten

Vergelijk alle producten

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*