Apple AirPods 3 en Beats Fit Pro zijn niet te repareren

16 reacties

Dat Apple het repareren van diens producten opzettelijk bemoeilijkt is al lang en breed bekend, al lijkt het bedrijf uit Cupertino een klein beetje bij te draaien. Ifixit heeft wederom de proef op de som genomen en gekeken hoe makkelijk de nieuwe koptelefoons van Apple te repareren zijn en kwam wederom van een koude kermis thuis.

Het bedrijf heeft een video gemaakt waarin het zowel de AirPods 3 en Beats Fit Pro uit elkaar probeerde te halen. Ifixit was niet te spreken over de manier hoe de apparaten geopend moesten worden. Er is zoveel lijm gebruikt  dat het bijna onmogelijk is de dopjes te openen zonder ze te beschadigen, er moest uiteindelijk zelfs een bankschroef aan te pas komen.

Eenmaal geopend zitten de componenten zo complex en chaotisch in elkaar dat het zeer lastig is om bijvoorbeeld de accu uit de dopjes te halen zonder de flexkabel te scheuren. In het geval van de AirPods hadden ze bij iFixit nog één goed ding te zeggen. De manier waarop de accu is verbonden met de flexkabel is verbeterd, waardoor het “vervangen” van de accu makkelijker is dan bij de voorgaande modellen. Dit voordeeltje valt echter in het niet bij de gehele rij aan nadelen.

Het feit dat de headsets zo extreem lastig te openen zijn en er zoveel lijm is gebruikt, gecombineerd met de kans dat kabels scheuren of breken tijdens het openen, zorgt ervoor dat het iFixit-team niet erg vrolijk wordt van de headsets. Dat ze na opening niet meer in elkaar kunnen worden gezet, waardoor ze eigenlijk totaal niet te repareren zijn, zorgt ervoor dat het team niets anders kan doen dan wéér een 0 uitdelen.

Bron: iFixit

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*