NVIDIA onthult AI die afbeeldingen genereert op basis van tekst

16 reacties

Nvidia heeft een nieuwe versie van de ai painting software, GauGAN2, aangekondigd. Deze kunstmatige intelligentie kan fotorealistische afbeeldingen genereren op basis van getypte tekst. De eerste versie van deze ai kon alleen simpele tekeningen omzetten naar dezelfde soort afbeeldingen.

Als voorbeeld laat het groene kamp zien dat met de test “A peaceful lake surrounded by tall trees in a foggy day” de onderstaande afbeelding wordt gegenereerd. 

De ai genereert de beelden aan de hand van generative adversarial networks (GAN). Door de text to image-functie toe te voegen is het mogelijk nog sneller beelden te genereren. In GauGAN (1) was het alleen mogelijk om simpele schetsen te maken die door het neurale netwerk werden omgezet naar fotorealistische afbeeldingen. De schetsfunctie is in GauGAN2 ook nog aanwezig en kan eventueel gebruikt worden om de gegenereerde afbeelding aan te passen.


'Endless tall mountains in a sunny day'

Gebruikers die zelf aan de slag willen met GauGAN2 kunnen op de website van Nvidia kijken wat voor kunstwerken ze kunnen (laten) creëren. 

Bron: Nvidia

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*