Sony patenteert PS5-zijpanelen: nieuwe faceplates op komst?

4 reacties

Het United States Patent and Trademark Office (USPTO) heeft afgelopen week Sony’s patent op het ontwerp van zijn PS5-zijpanelen goedgekeurd. Opmerkelijk, aangezien de fabrikant de aanvraag heeft ingediend op 5 november 2020, een week voor de officiële release van de PlayStation 5. Met de publicatie van het patent ziet het er naar uit dat Sony eindelijk aangepaste zijpanelen gaat aanbieden voor zijn nieuwste console. Andere fabrikanten brachten alvast hun eigen custom faceplates uit, al was Sony hier niet bijzonder gelukkig om. 


Enkele figuren van het patent tonen het ontwerp van de PS5-zijpanelen.

Zo heeft Dbrand een maand geleden de nieuwste versie van zijn custom PS5-panelen onthuld. De Canadese fabrikant had de Darkplates 2.0 in het leven geroepen nadat Sony met juridische stappen had gedreigd, omdat er naar eigen zeggen inbreuk werd gemaakt op het voorgenoemde patent. Het ontwerp van Dbrand’s nieuwe faceplates is licht gewijzigd, daarnaast zijn er uitsparingen aangebracht waardoor het apparaat beter moet kunnen ademen.


Vooralsnog zijn zwarte panelen enkel verkrijgbaar bij derde partijen zoals Dbrand. 

Dit patent zou het nu mogelijk moeten maken om het ontwerp van de panelen te licenseren aan andere fabrikanten, zodat deze op hun beurt aangepaste uitvoeringen kunnen maken. In mei heeft Sony een zwarte DualSense-controller uitgebracht, binnenkort zouden er bijvoorbeeld bijpassende zwarte faceplates kunnen uitkomen.

Hoewel het ontwerp van de zijpanelen is gepatenteerd, wil dit niet per se zeggen dat andere fabrikanten geen vinyl skins meer mogen produceren. Daarnaast zouden aangepaste designs zoals de Darkplates 2.0 geen inbreuk maken op Sony’s intellectuele eigendom. Of het Japanse bedrijf verdere stappen zal ondernemen ten opzichte van Dbrand, zal moeten blijken. 

Bronnen: OP Attack, USPTO

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*